Nejste přihlášen/a.
chtěl bych si počítač doplint operačním systémem LINUX Ubuntu(64bit). skouším, skouším ale nejde mi to. je tu někdo ochotný
mi poradit nebo poskytnout video návod? mám stáhnuté vše potřebné ale nevím jak to se systémem dát k sobě. ani na
internetu jsem nenašel pořádný návod. "počítač" jsem vytvořil ale nemohu do něj dostat veškeré věci co potřebuji...
jak je tam mám dostat?
Jednoduše, počítač máš tak si ho jen nainstaluj. Krásně polopatisticky vysvětleno wiki.ubuntu.cz/...
Mně to přišlo docela intuitivní. Vždy je tam nějaký průvodce, kde se jen kliká dál. Základní myšlenka je taková, že se vytvoří nějaký soubor, který budete používat jako disk. To zřejmě máte, když už máte ten "Počítač." Při prvním spuštění "Počítače" to po vás bude chtít obraz disku instalace. To máte stažené? No a pak se tam spustí sama nějaká instalace. Jaké konkrétní věci tam potřebujete dostat, nebo co vám to hlásí?
tak při prvním spuštěním PC to chce něco jakoby instalační soubory...mám je stažené ale nevím jak je dát dohormady s pc...musím to vypálit na pc nebo tak nějak? když chci vybrat nějaký soubor nejde to...chce to soubory tupu CD/DVD. a jinčí soubory které můžu vybrat to nepřečte...píše to: FATAL EROR...SEKECT TGE CORRECT FILE TYPE.
Musíš mít jeden soubor .iso (ke stažení na oficiálních stránkách Ubuntu) a ten přes Virtualbox připojíš jako virtuální. To můžeš udělat tak, že klikneš na ten tvůj "Počítač", Nastavení - Uložiště a u IDE řadiče kliknout na takový zelený křížek, kde se obejví Přidat CD/DVD zařízení. Pak už jen vybereš .iso soubor a spustíš "Počítač".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.