Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na baterku pomalý internet

Od: ladinpraha* odpovědí: 12 změna:

Jakmile odpojím od sítě, značně se zpomalí internet, některá stránka se pak načítá třeba až 5 minut. Přitom všechno ostatní v NB jede naprosto normálně. Má někdo radu nebo tip? Díky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No když se odpojí od sítě tak je div, že se vůbec něco načte *smich*.

Ne - teď vážně, jak je NB k internetu připojen?

ladinpraha*
hodnocení

Přes wifinu, signál dobrý až vynikající.

Buď se ti ntb tak podtaktuje, že to nestíhá hw a nebo ve správci zařízení (pravé tl. na tento počítač, vlastnosti, hardware, spravce zarizeni) a tam si najdi wifi kartu a dej vlastnosti a power management a nebo tedy řízení spotřeby. Já mam třeba i u normální síťovky od Intelu aby se snížila rychlost tak možná to budeš mít podobné

ladinpraha*
hodnocení

Já tam bohužel záložku řízení spotřeby nemám. U síťovky jo, u wi-fi ne.

No ono je to taky pokaždé trochu jinak zakamuflováno. Já ti to opisoval ze své síťovky. Na noťasu to mam už pak jinak, ale když to projdeš tak to najdeš. Viz třeba co píše kolega níže

hop®

Bmbx: nejdřív jsem se zasmál Tvému smyslu pro humor. *palec*

Ovšem teoreticky je možné vytáhnout "kostku" od svého netu a přes spuštěnou wifinu se "náhradně" chytat ma sousedův pomalejší net...;)

Když už odpojit od sítě, tak odpojit od sítě nééé? Neodpojuje se jen vytažením kostky *smich*. Jestli je vytažená kostka a chytá se soused přes Wi-Fi tak to snad není problém poznat ;).

ladinpraha*
hodnocení

Kdybych se odpojil od internetové sítě, tak bych se chlubil, že mi to stránku načte, sice za 5 minut, ale načte.

hodnocení

0x

V konfiguraci adapteru bezdratove site si prohlednout jak jsou nastaveny parametry :

Přenosový výkon, Řízení spotřeby a Zlepšení propustnosti... zkrátka prohlédnout jak je adapter nakonfigurovaný.

wazi*
hodnocení

0x

Dost notebooků má dneska tzv. blbuvzdorné řízení spotřeby, které je defaultně nastaveno tak, že při provozu na baterii se přepne do optimalizovaného režimu (každej výrobce to nazývá jinak) a v takovém režimu se může snížit i výkon wifiny (píšu schválně může). Pokud máte nainstalovány všechny podpůrné programy tak vpravo dole naleznete nějakou ikonu, kde si budete moci při bateriovém provozu nastavit např. High performance settings - ty zapněte a uvidíte jestli to pomůže. Případně si můžete v těchto utilitách nastavit individuální profil, kde si nastavíte jen vyšší výkon wifi adaptéru.

buss
hodnocení

0x

Vpravo dole ikona napájení, nastavit Vysoký výkon, pokud to dovolí při napájení z aku.

ladinpraha*
hodnocení

Tak jsem nainstaloval ePower, ale jediné, co se tam dá zrychlit je asi procesor. Ikonu napájení mi to zásadně neukazuje, snad jenom párkrát do roka i když je nastaveno Zobrazovat vždy.

Na baterku pomalý internet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]