Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se naučit programovat

Od: petr33* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám dotaz rád bych se naučil programovat a časem postupu se stal programátorem v nějaké menší firmě, je mi 18 let a studuji automechanika vím že to stím nemá nic společného ale s počítači bych se chtěl živit a proto bych se rád naučil programovat nějaké základy poradili byste mi jak začít? Díky Petr

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asdf*
hodnocení

0x

Záleží na tom, co by jsi chtěl programovat, jakou máš schopnost vstřebávání nových informací, kolik tomu chceš dát času ... atd. Pro začátky a výuku jsou vhodné jisté programy, které obsahují třeba jen základnější funkce pro pochopení a pro procvičení, ale v dnešní době se vůbec nepoužívají. Na druhou stranu začít programovat v něčem složitějším, co obsahuje i grafické rozhraní, nutnost kontrolovat další hafo věcí je taky špatně, jelikož se tam nic nedá naučit a je zde velké riziko, že získáš špatné návyky a pak je budeš stále špatně používat. Dalo by se to přirovnat třeba k vaření - je také potřeba naučit se jisté návyky k vaření jednoduchých jídel pro to, abys mohl přistoupit k těm složitějším a nezaobírat se potom jednoduchými úkony (toto přirovnání jsem trochu přehnal).

petr33*
hodnocení

No chtěl bych pracovat něco jako je JAVA, ale chci znát základy nejdříve, protože v jedné firmě v jaké bych chtěl pracovat musím znát jazyk JAVA právě...

paaja*
hodnocení

0x

Jako začátečník samouk to budeš mít těžké a cesta, kterou půjdeš bude dlouhá a klikatá, leda bys byl už teď nějaké prográmky úspěšně vytvářel. Jestli je rozhodnutí stát se programátorem pevné, doporučuji určitě nějaký odborný kurz. Bude to něco stát ale vyplatí se. Tam dostaneš základy, nebudeš se zdržovat bádáním nad základními věcmi a vyhneš se slepým uličkám. Dál už je to jen na osobním přístupu a zájmu o obor. Nutností bude kladný vztah k matematice a logice. Už jsi alespoň nějaký prográmek v jakémkoliv jazyce vytvořil? Z mé zkušenosti vím, že ne každý se programovat naučí, chce to jisté vlohy, ale to platí o všech činnostech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]