Nejste přihlášen/a.
když jsem zapl počítač tak se mi objevilo okno, že se zvukový hardware změnil a že se musí znovu nainstalovat.Najel sem do správce zařízení a tam bylo v otazníku kolonka "řadiče zvuku, videa a her -ATI Function Driver for High Definition Audio a SoundMAX Integrated Digital HD Audio. klikl jsem pravým a aktualizovat-to nezabralo.Pak jsem vzval disk s ovladači k PC a vložil do mechaniky.Tam jsem zaškrkl k instalaci jediné políčko, které mělo v názvu audio-"ADI AD1984A Vista Audio Driver ".Pak se restartovalo a na psalo to že instalace se nezdařila.Pak jsem ovladač stáhl-Realtek -nainstaloval a napsalo to to samé.Takže ted mi nejde zvuk a já nevim co s tím. můžete poradit? děkuji za odpověď
Ten "ATI Function Driver for High Definition Audio" má přímo v názvu napsáno, že je od firmy ATI (nyní AMD). Takže přesně ten najděte na stránkách AMD (nebo výrobce grafické karty) pro svůj tajný operační systém, stáhněte a nainstalujte. Když máte v kompu grafickou kartu ATI/AMD, pak je její součástí obvykle i nějaké zpracování zvuku a tenhle driver k tomu patří. "SoundMAX Integrated Digital HD Audio" je driver integrované zvukové karty - ten bude na disku s ovladači základní desky. Raději se ale poohlédněte na webu po aktuální verzi - opět pro svůj operační systém a správný hardware, protože verze na disku s ovladači už může být zastaralá a přes novější ovladač nainstalovat nepůjde. Ovladače stáhněte a připravte si je do adresáře na disku nebo na flešku, ve správci zařízení odeberte všechna zvuková zařízení s otazníkem, restartujte počítač a nainstalujte stažené aktuální ovladače.
Odkud to máme vědět? Pokud přidáte nějaké informace o svém počítači a operačním systému, pak vám někdo může dát přesný odkaz. Jestli tyto informace neznáte a nevíte, jak je ze systému vytáhnout, stáhněte si program HWINFO32 - portable, třeba odsud: slunecnice.cz/... Je to ZIP archiv, ten rozbalíte do nějakého adresáře na disku nebo flešce a poklepáním na hwinfo32.exe spustíte. A pak buď přidejte do svého příspěvku čitelný obázek okna souhrnu "HWINFO32 - System Summary"nebo aspoň opište údaje z rubrik Motherboard, Chipset, GPU a používaný operační systém. Jinak musíte buď sám hledat na stránkách výrobců vašeho hardwaru, nebo se obrátit na delfskou věštírnu.
Ten počítač je tedy notebook HP ProBook 4515s? Takže dostupné ovladače pro WIN Vista jsou na stránkách hp: h20000.www2.hp.com/... . Pomocí správce zařízení zjistěte, jaká zvuková zařízení a jakou verzi ovladače máte v počítači naistalované a stáhněte si novější. Můžete potřebovat ovladače pro všechna zvuková zařízení se žlutým otazníkem i balík ovladačů grafické karty (součástí balíku pro GK je i ten ovladač ATI HD audio). Ve správci zařízení odinstalujte zvukové zařízení se žlutým otazníkem (klepnout myší na zařízení a stisknout klávesu "delete"), potvrďte odebrání, ale nerestartujte počítač. Postup zopakujte pro všechny další žluté otazníky. Pak nainstalujte stažené ovladače - v průběhu instalace může být počítač několikrát restartován.
vsechny čtyři jsem stáhl, odinstaloval jsem žlut otazníky ze správce zařízení nerestartoval a u jednoho se mi objevilo(obr č.1) a utěch ostatních (obr č. 2).
Jaká hláška patří ke kterému ovladači? Jakou verzi IDT ovladače jste zkoušel instalovat? A jak vypadají zvuková zařízení ve správci zařízení teď?
Tenhle by měl právě konflikty při instalaci řešit: h20000.www2.hp.com/... .
Ovladač zvuku IDT High-Definition (HD) - soubor s názvem ulození "sp50589" zobrazilo se mi obr č.2
Zvukový ovladač IDT High-Definition (HD) - "sp48147" obr č.2
IDT High-Definition (HD) Audio Driver - "sp45147" obr č.2
ADI SoundMAX AD1984A Audio Driver for Microsoft Windows Vista - "sp42835" obr č.1
vsechny jsem instaloval a vsechny bez úspechu
u správce zařízení (viz obr).Kdyz oba odinstaluji tak mizí vse co jsem červeně zakroužkoval.Po retartu je to tam zase.
Moc hezké. Ten driver ATI HD audio se nainstalovat povedlo nebo to zmizelo samo od sebe? Jestli máte zapnutou funkci obnovení systému, zkusil bych počítač pomocí bodu obnovení vrátit do stavu, kdy zvuk fungoval. Jestli ne, přes ovládací panel "Přidat nebo odebrat software"se podívejte, zda se vám přeci jenom (i přes tu chybovou hlášku) nenaistaloval ten ovladač Realtek, který jste zkoušel. Pokud v seznamu instalovaného softwaru bude, odinstalujte ho.
Zkuste ovladače nainstalovat z "Windows Update"podle tohoto postupu: support.microsoft.com/... .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.