Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám poslední dny problém s připojením ve stahovacím programu FreeRapid Downloader. Okamžitě, když se chci připojit na internet např. spustit stahováni, nebo zkontrolovat aktualizace, napíše po zlomku vteřiny hlášku:
cannot assign requested address: jvm_bind
Také s dalším prográmkem mám problém s připojením na net, a to s dBpoweramp Music Converterem. Když dám editaci tagů a připojím ho na internet, aby mi stáhl obal od albumu, vidím že se na vteřinu připojí (vidím to na ikonce firewallu Comodo) a ihned přestane v hledání. Asi to s tím bude souviset, také to najednou nefunguje pár dní Používám Comodo firewall, ale už několik let, nic jsem v něm nezakazoval, jsem trochu pokročilejší uživatel, takže vím, že mi to firewall neblokuje. I když ho zastavím a následně vypnu, stále je to to samé... Děkuji za Vaše odpovědi. Hezký večer
To nevím, jak to zjistím? Javu jsem přeinstaloval poslední verzí, takže javou to není, ale soubor hosts(vím, kde ho najdu, i jak ho lze v total commanderu otevřít a upravit, ale co tam konkrétně má být? ) a DNS nerozumím vůbec. Ale stačí říct, co a jak a já už si s tím poradím Moc díky
Taky nevím, co přesně ta hláška znamená. U DNS (je to v podrobnostech nastavení IP) bych se jen podíval, jestli je dobře adresa serveru DNS. Jestli jdou normální webové stránky na internetu, tak asi je.
Soubor hosts obsahuje pevné (přednostně používané) spojení IP-adres a jmenných názvů. Obvykle má jen řádek "127.0.0.1 localhost", ale někdy se do něj nechtěně bůhvíjak dostanou i další záznamy a služby na odpovídajících adresách pak třeba nejsou dostupné. Ovšem některé programy by si naopak mohly nějaký záznam doplnit a spoléhat na něj. Takže se nedá říct, co přesně tam být má a co ne. Před případnými opravami si ho pro jistotu zazálohujte.
Tak a největší naději dávám tomuto poslednímu bodu. Ten má dvě části: 1) jvm_bind by mohla být zpráva od "Java Virtual Machine", taže souvislost s javou. 2) Podle internetových odkazů by problém mohl souviset s tím, že "něco" (ta java?) chce použít určitý port (poskytovat na něm službu) a port už je obsazen. Je otázka, kým. Neinstaloval jste něco typu webový server, proxy apod.? Neměnily se IP-adresy počítače? Nebrání něčemu vestavěný microsoftí firewall?
Možná by pomohlo zjistit něco o probíhající komunikaci. Zkuste programem wireshark odchytit chvíli, kdy se pokoušíte komunikovat. Mělo by být vidět odkud, kam, co a s jakým výsledkem se to daří (vypněte při tom všechny ostatní komunikace, ať toho záznamu nejsou tuny).
Tak program jsem stáhl, 64 bitovou verzi pro můj systém (W7 64bit) spustil, vůbec jsem se v něm nevyznal ale něco jsem nakonec uložil a teď, na jaký e-mal Vám to mám zaslat na prozkoumání? Jsou to protokoly ve kterých se absolutně neorientuji... Mohu Vám to zaslat? Děkuji. Hezký večer
Propánakrále! Doufal jsem, že se v tom prohrábnete sám, když jste zkušený uživatel. Protože Vy víte, kde máte jakou IP-adresu, taky můžete snadno odhadnout, které pakety patří té zkoumané komunikaci a které ne, ... Navíc ten záznam je, myslím, binární a lze ho prohlížet jen Wiresharkem a ten já nemám (jasně, mohl bych instalovat).
Jinak ten protokol taky neznám a můžu jen doufat, že by třeba něco z té komunikace pomohlo.
No, poslat, poslat, ... tak třeba tady vnitřní poštou (jestli to jde), nebo lépe dát ke stažení někam na internet, kdyby se někdo z místních chtěl přidat ke zkoumání.
doplněno 28.05.11 21:41:Aha, tak místní pošta přílohy neumí, tak doporučuji někam nainternet.
Aha, omlouvám se za tvrzení "zkušený uživatel počítače". Tím jsem myslel všev pc, HW i SW, kromě sítě a síťové komunikace Jinak jsem protokoly uložil v raru na tuto adresu:
Pokud k tomu potřebujete vědět víc o mém PC, rád Vám informace dodám. Když jsem program spustil, veškerá komunikace byla zastavene, takže v protokolu by se mělo objevit jen spuštění zmíněného prográmku FreeRapid Downloader, který jede na Javě. Spustil jsem ho a spustil v něm uložená stahování. Nic víc neběželo. Uvedené protokoly (jsou čtyři) jsem dva uložil v textovém souboru, a dva se uložily s příponou .pcap
Moc děkuji a přeji hezký den
Ulozto mi na uvedeném odkazu píše: Soubor Desktop.rar je zaheslovaný. Prosím, zadej heslo.
Jo a - nedávej mi pořád ohodnocení odpovědi, nijak zvlášť přínosné zatím nebyly.
Nic nápomocného tam nevidím.
První pcap je prázdný.
Druhý pcap obsahuje výkřiky protokolu SSDP ( cs.wikipedia.org/... ze 192.168.1.254 (internetová brána?), pak komunikaci s comodo.com a na závěr DNS-dotaz na www.uloz.to .
Textové záznamy jsou podobné (jestli jsem něco nepřehlédl).
Takže se akorát zjisitlo, že kromě, na můj vkus, nezvykle aktivní komunikace s comodo (proč se hned firewall tak vykecává s domovskými servery?) tam nic užitečného není.
A tím se mi vrací podezření, které jsem psal 28.05.11 00:41, že "nefunkční"programy spouštějí javovský kód, který se pokouší obsadit nějaký port, ale ten port už je obsazen. Možná nějakou instalovanou "serverovou"službou, nebo preventivně nějakým firewallem/antivirem. Ale nenapadá mě, co poradit pro odhalení konkrétní příčiny.
Aha, myslel jsem si to. Asi to udělal můj nový antivir, konkrétně TrustPort Internet Security 2011, který jako kompletní balíček obsahuje také firewall, který jsem ale vypl jediným možným způsobem (dal jsem povolit všechna spojení), jak mi bylo dokonce i poraděno přímo u TrustPortu, když jsem se jich ptal na zkušební verzi, že používám svůj vlastní firewall Comodo Mimochodem, proč se Vám zdá komunikace firewallu podivná? Zrovna Comodo patří mezi renomované firewally. Není to jen tím, že používám vlastně jejich server a pak teprve to jde "ven" na internet? To je totiž součástí dokončení instalace, jestli chce dotyčný použít jejich privátní server, nebo síť, teď přesně nevím... Mám zkušební verzi, teď už jen na necelý měsíc, tak uvidím po odinstalaci. Jinak moc děkuji a přeji hezký večer. Díky za Váš čas. S pozdravem M.N.
Auč, to bude asi špatně nastaveným firewallem. Já bych kliknul do nastavení firewallu a tam bych nastavil, aby všechna odchozí připojení povolil a příchozí zakázal. Je to asi nejideálnější nastavení pro běžného uživatele.
kdyžtak firewall zkuste na chviličku zakázat a pokusit se připojit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.