Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po výměne grafické karty nenajede obraz

Od: curtissek odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

doteď jsem jel na GK GeForce 9400GT,no tá mi odešla tak jsem měl doma ješte v záloze 7300 GT, připojil jsem monitor na integrovanú- vše normálne najelo,no jakmile jsem vložil do slotu 7300,obraz už nenajede. Ani když v biose nastavím jenom IGD, proste pokud je karta zasunuta ve slotu,tak monitor se nerozjede ani když ho připojím na integrovanú.
Prosím o pomoc - konfigurace CPU DualCore Intel Pentium E5200, 2533 MHz (12.5 x 203)
RAM DUAL CHANNEL 2 x DDR2-800 SDRAM
MB ASUS P5KPL-AM SE
CHIPSET LGA775
ZDROJ EUROCASE FSP AX 350W PNF

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

wazi*
hodnocení

2x

V biose si akorát nastavujete prioritu, která grafika se má inicializovat jako první. Prostě vám nejede ani 9400 ani 7300 - není to spíš problém na boardu? Zkuste mrknout na patici karty, jestli není příliš zasviněná. Většinou stačí ji párkrát zasunout a vysunout. Taky koukněte, jestli není některý z pinů zlomený /nebejvá to častý, ale taky už sem zažil). Taky mrkněte do konektoru kabelu k monitoru, jestli není některý z pinů ohnutej. V Biosu si nastavete fail safe defaults (nebo jumperem na boardu natáhněte tovární nastavení) a pokud to nepojede tak si změňte akorát prioritu inicializace karet - externí/integrovaná. Jak Vám odešla ta 9400GT?

curtissek
hodnocení

a je možné ža by mi to neutáh zdroj?

wazi*

I to se může stát, ale ne při bootování, to se ty "nadupaný karty" šťourají prstem v nose, pač silnej zdroj je třeba až když využijete potenciál těch karet (tj. při hraní her). Ale odcházející zdroj by taky mohl být možnost, ale to byste poznal např. tak, že Vám to neroztočí ani disk - stačí poslouchat při zapnutí, jestli se začne disk hrabat. Zkuste půjčit zdroj od známýho a s tím to zkusit rozjet. Další alternativou je, že vezmete kartu k někomu jinýmu a zkusíte ji v jeho PC. Alespoň se tak dá vysondovat, kde vězí problém. Nekontroloval jsem teda kompatibilitu karet s Vaším boardem, ale to najdete lehce v dokumentaci k boardu a grafárně.

doplněno 30.05.11 22:35:

Ještě doplním, že s tou malou spotřebou při bootu je jen moje domněnka, není opravdu vyloučený jestli tam není nějaká špička při inicializaci. Bude to chtít fakt vyzjistit kde ten problém je postupným vyloučením všech podezřelých.

sinner

zdravím ,tak s gf9400 vám to jelo a 7300 ne? To je divný ;). Ale mám zkušenost že mi Pc nenajelo s gt7600 na 22" HD ale na monitor s rozlišením 1650/1050 taky to byla 22" v pohodě a bez problémů. Tak nám zbývá -vadný monitor-nebo Gk.Ja bych ji vyndal a zkusil v jiném PC,,,,,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]