Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak změnit kontrast v PDF

Od: reni* odpovědí: 13 změna:

zdravím, naskenovaná předloha byla málo kontrastní, skener změnu kontrastu neumožňuje, je možno v nějakém editoru změnit kontrast v hotovém PDF-ku? Stáhl jsem si PDF editor ale ten to neumí. Skenovat to JPG a upravovat po stránkách je vzhledem k velikosti šílenost.

děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Lze použít jakýkoli program na úpravu fotografií. Všchny umožňují upravit kontrast, většina z nich má i funkci hromadné úpravy. To by se vám asi hodilo.

reni*
hodnocení

jediný sw se kterým se něco povedlo je photoshop ale upravit kontrast najednou neumí a po uložení je jedna stránka 3x větší než celé původní PDF. V gimpu to uložit jako PDF nejde vůbec. Hledám něco jako PDF editor. Ten ale s kontrastem nic udělat neumí.

Nesouhlasím. Jakýkoliv program na úpravu fotografii vas s PDF dokumentem naopak posle nekam. Na upravu PDF dokumentu musite mit konkretni programy. Do tech grafickych programu lze skenovat pomoci rozhrani TWAIN (a to jen do nekterych) a skutecne si pak pohrat s nastavenim, ale v tu chvili pracujete zase jen s nejakym grafickym formatem a buhvi, zda umoznuje potom export do PDF. Tazatel potrebuje zmenit kontrast v jiz hotovych PDF dokumentech.

hodnocení

0x

Na upravu PDF i stahnete FOXIT EDITOR (zdarma) slunecnice.cz/...

doplněno 25.05.11 09:33:

ale taky nevim, zda umi editovat kontrast. Tyhle zdarma nastroje vs uprava PDF je vzdy takova ošemetná. Já tu funkci nemůžu najít ani ve svém plném Adobe Acrobatu 9ce :-DDD

Jinak já bych asi použil jiný soft pro skenování, protože naopak o tohle se stará software, ne skener... cili ta aplikace, do ktere skenujete a ktera potom uklada ty naskenovane image do PDF musi umet kontrast, jas, orezani, multipage, OCR, atd atd...

reni*
hodnocení

Foxit editor mám, sice portable, ale s kontrastem nic dělat neumí

a máte skutečně editor nebo jen reader? jsou to ruzne programy...

reeve*

Free "PDF-editory" zpravidla umějí jen vkládat poznámky a doplňkové obrázky, editovat původní text a původní obrázky neumějí (a je to dobře, protože PDF je primárně určený jako formát, který by měl trvale a pro každého uživatele zůstat v co nejvíce původní podobě).

reni*
hodnocení

mám Foxit PDF Editor v2.2.1 Build 1119

reeve*
hodnocení

0x

Ke každému skeneru (i k tomu nejlevnějšímu) se vždy dodává software, kterým při skenování můžete ručně nastavit kontrast (a také barevnou hloubku, rozlišení, velikost skenované oblasti, formát uložení a další základní parametry). Podobný software si můžete také zdarma stáhnout z webu. Existuje i několik free programů typu "Scan to PDF", které jsou přímo určeny pro vaši potřebu. Nevím, jak moc umožňují měnit parametry skenování (barevnou hloubku, kontrast, vyvážení bílé ap.), ale minimálně sken do černobílé podoby - tedy do největšího možného kontrastu - umí i ten nejjednodušší z nich.

reni*
hodnocení

už jsem to vyřešil. mám skener CS8800F, skenování "kopirovat" a zvolit do tiskárny "PDFcreator" ale s použitím ovladače skeneru. Když nepoužji ovladač skeneru tak to sice nabízí nastavení kontrastu ale výsledek je spíš šedivý. Ovladač skeneru sice nastavení kontrastu neumožňuje ale výsledek je uspokojivý.

děkuji všem za rady.

reni*
hodnocení

Je v tom ale nevýhoda že výsledný PDF soubor je poněkud větší než když použiji funkci převodu do PDF přímo ze SW skeneru.

maario
17.07.18 16:22
hodnocení

0x

konces
hodnocení

0x

Už uběhlo hodně vody, ale třeba se bude hodit.

V PDF vytvořím snímek, zkopíruju, a vložím do dokumentu Word. Tam upravím kontrast, jas a dokument uložím jako PDF.

Mám podobný dokument s vylepšeným kontrastem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]