Nejste přihlášen/a.
zdravim mám notebok ASUS n50V mám už rok a půl ... a najednou z ničehož nic se začne sekat...když zapnu hru tak musim čekat 5-10 minut než se zapne ...nebo když koukám na film tak se z ničeho nic sekne třeba na minutu a pak se zase rozjede ...nevím čím to je ...ještě když se to sekne tak dole kde jsou kontrolky baterka atd ...tak když se to sekne rozsvítí se kontrolka Hadrdisku a svití aa po odseknutí zase jen bliká... potřebuju radu co s tím
Kontrolka harddisku indikuje pristup na disk, cili blikani je naprosto v poradku. Naopak nepretrzite sviceni je problem. Kdyz se na notebooku nepracuje a nevytezuje se zrovna nejakou hrou, ci poustenim videa, stav je normalni? V jakem intervalu pak blika?
Co spravce uloh? Jake je vytizeni pameti a CPU v klidu vs v zatezi? Co pristup na disk (konkretne ctene a zapsane bajty?)
Máte antivir? Kontrolujete? Co programy na spyware,adware,malware? pouzivate?
Co pustit nejake benchmarky na test HDD.
Pokud to zaclo z nicehonic a pamatujete si datum, zkuste bod obnovy k tomuto datu. Potom doinstalovat programy, ktere byly doinstalovany potom.
obnovu dat jsem zkousel...nepomohla ...zatez je v poradku ve spravci uloh jsem koukal tam neni nic neobvykleho ...zkusim nejaky ten benchmark test na hdd
Zkuste použít program Advanced SystemCare 4. Udělejte hlubokou údržbu, kterou budete oprakovat 1× do měsíce. Rychlou údržbu stačí 1× za týden. Po instalaci a spuštění ASC doporučuji vypnout ten měřič, který se usídlí vpravo nahoře na ploše. Vypíná se v nastavení programu.
Jinak jak psal yakub - projet počítač antispywarem a podobnými programy. Na spyware z programů zdarma je asi nejlepší Spyware Temrinator, který je teda rpo pokročilejší uživatele. Pro běžného uživatele je dobrý Spybot Search&destroy, který je také výborný, nebo mohu doporučit SUPERAntispyware, nebo Ad-aware, kteří jsou také dobrými programy.
Určitě je dobré mít nainstalovaný i firewall, pro XP,Vista a starší doporučuji Sunbelt Kerio Personal Firewall, pro Windows 7 Outpost Firewall. Firewall, který je ve Windowsu není moc dobrý, ikdyž ve Windows 7 zaznamenal trošku pokrok. Ale stejně to není vončo.
Klidně sem vložte zprávu /log/ z programu HijackThis. Tím se dá zjistit spousta šmejdů v počítači.
Jak zacházet s programem HijackThis?
Stáhněte si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/...) a spusťte instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustťe a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Po zkopírování a vložení obsahu do odpovědi klikněte na tlačítko Config... (vpravo dole) a pak klikněte na tlačítko Generate StartupList Log. Toto též zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Až dostanete výsledky, co fixnout (opravit), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať opravíte (fixnete). Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.
Nové zjištění -> pustil jsem hru (quake 4) ...kontrolka se rozvsvítila ...hra se sekla ... nechal jsem to bejt a po cca 5 minutách naskočila modrá smrt ...to už se stalo po durhý co mám tenhle problém
Například ve správci úloh (CTRL+Shift+Esc) a přes menu Zobrazit -> Vybrat sloupce : si navolit to, ktere potrebujete. Asi bych si zapl vstupne vystupni zápisy a čtení ...
No Vy jste chtěl přístup na disk Ty hodnoty udávají počet vstupně výstupních operací čtení nebo zápisu. Pokud jste si zapnul i sloupce pro zapsané/čtené bajty, tak co víc k tomu dodat, než že je to počet zapsaných či čtených bajtů
Aneb, když budete stahovat pres nějaky downloader (nazvěme jeho proces např. downloader.exe) nějaký balík dat, co ma 1GB (gigabajt) tak protože 1GB=1024MB a 1MB=1024kB a 1kB=1024B tak byste v tom sloupci u procesu downloader.exe měl vidět, jak naskakují hodnoty zápsané bajty až k (moment, kalkulačka
) 1073741824 ... a protože máte antivir, tak ten to musí samozřejmě real-time kontrolovat, takže u něj zase budou naskakovat hodnoty v sloupci čtené bajty. To jsou hodnoty přístupu na disk. Ptal jsem se na to tehdy proto, protože jste psal, že kontrolka svítí nonstop. Zde se dá vysledovat jaký proces co dělá...čte? zapisuje? nebo se to celé kouslo? ... hm?
Jinak bena má pravdu, máte to celkem drsně zasekané zbytečnými procesy (které teda nemají dle mne vliv na to, co se Vám děje) ale je zbytečné, aby se Vám po startu načítalo tolik zbytečných služeb. Takže skutečně pustit doporučovaný program a vyčistit. Pak dát log z RSIT (hijackthis dělá moc strohý log)
V Hijackthisu fixněte toto:
R3 - URLSearchHook: (no name) - - (no file)
O13 - Gopher Prefix:
Jinak počítač nechte zkontrolovat Spybot Search&Destroyem nebo LSPfixem.
Doporučuji si stáhnout a nainstalovat program SlimComputer, protože tam máte hromadu zbytečností. Pokud SlimComputer zapomene na toolbar, odinstalujte ho pomocí Ovládacího panelu Přidat nebo odebrat programy /máte tam Lexmark Toolbar/.
Jináč by bylo dobré zaktualizovat Internet Explorer na verzi 9, ať je aktuální, dále Adobe Reader na verzi X /10/. No a nebylo by na škodu do systému nainstalovat nějaký lepší firewall, než je ten z WIndows 7, třeb Outpost Free, nebo Comodo Firewall.
Predpokladam, ze notas je na domaci pouzivani, proto bych vypnul spousteni sluzeb:
ALU : Asus Live Update (utilita, ktera nemusi nutne bezet automaticky. Stara se o BIOS.)
sensorsrv.exe : Asus Smart Logon (utilita pro rozpoznávání obličeje a následné přihlášení do systému - pokud nepoužíváš - vypnout)
aspg.exe : Asus CopyProtect : ochrana proti kopírování
když tak na to koukám, možná bych vypnul všechny utility od Asusu zapnout se dají vždy...
jusched.exe : Java Update : pokud Vam neco v budoucnu nepojede, sama aplikace ci www stranky ti reknou, ze mas aktualizovat javu
lxebmon.exe : utilita od Lexmarku : zde necham na zvazeni. Ja tyhle printer utility (pro osobni pouziti) vypinam. Nejsem amater, abych nezjistil, ze zrovna odesilam tisk do tiskarny, nebo mi dosel papir, nebo dosla barva. Na to nemusi bezet program...
GrooveMonitor.exe : Soucast MS Office : nepredpokladam, ze byste chtel sdilet MS data s týmem
Reader_sl.exe : Speed Launcher od Adobe ... nevim, jak casto pracujete s PDF, ale tohle urychli jejich otvirani ... zrusil bych.
AdobeARM.exe : Acrobat Reader Manager ... taky na nic...
Dále, pokud nepoužíváte office 2007 opravdu do hloubky, bych odinstaloval prave ten Groove, InfoPath, OneNote...mozna i Publisher
PS: projel jsem to jen letem svetem. Taky bych odinstaloval par her. Mate jich tam par "velkych" a preci nehrajete vsechny. Ono uz mate jen 8% volneho mista z 160GB disku, coz neni tolik.
doplněno 24.05.11 14:24:jinak tohle, co provadime je spise uklid, nikoliv pricina kousani. Ty testy HDD dopadly jak? Co ta modra obrazovka? Slo by ji sem hodit? Podle ni bychom mohli taky na leccos prijit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.