Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapomenuté heslo k BIOSu

Od: knowhow odpovědí: 4 změna:

Zdravím pánové.

Po x letech bych potřeboval přeinstalovat počítač. Jenže, před těmi x lety jsem si pro přístup k nastavení BIOSu nastavil heslo (z tehdy nutných důvodů), do nynějška jsem ho nikdy nepotřeboval a zapoměl jsem ho.

Teď bych potřeboval kvůli přeinstalaci systému nastavit bootování z CD, jenže se do BIOSu kvůli heslu nedostanu.

Je nějak možné BIOS restartovat? Nebo to nějakým způsobem obejít? Aby to bootovalo z CD?

Díky za pomoc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím že když vyndáš tu malou baterii na desce a necháš ji chvíli venku (pro jistotu bych doporučil 10minut ale stačí i míň) tak se celý bios vrátí do továrního nastavení.

doplněno 23.05.11 21:58:

Pro jistotu ti přikládám foto toho článku jak to je umístěné na té desce.

Zapomenuté heslo k BIOSu

hodnocení

0x

BIOS lze "restartovat" nebo obnovit tovární nastavení vyndáním lítiového článku, nebo rozpojením k tomu určenému jumperu (propojky).

knowhow
hodnocení

Díky hoši, zkusím to ;)

no na MSI základkách jak tady kolega už psal bývají takové 3 kontakty na jumpery a je to dohromady popsáno (u těch MSI většinou JBAT1)

doplněno 24.05.11 07:13:

PS.: tady jsou obrázky

us.msi.com/...

e4allupgraders.info/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]