Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl jsme se zeptat jestli někdo nevý jak na BOOTOVáNí mam nový PC bez OS a nemamDVD-romku OS mam na externim disku a stoho to potřebuju dostat jestli je to možné prosím spěchá díky moc všem za spolupráci Petr
Jo a ještě mi to píše toto Reboot and Select proper Boot divice or Insert boot Media in selected Boot device and press key nevím jak dál zkoušel jsem pomalu všechno
Boot device and press key znamená že to nenabootovalo nebo tak něco.V biosu musíš nastavit jako první bootování z usb (externího disku) pokud to deska podporuje a na disku musíš mít bootovací sektor jinak se ti to nehne.
Jenom pro info jsem "lajk" a moc se v tom Bootování nevyznam jako první jsem dal tedy ten Externí dysk ale pořád to samí nevím co k tomu ještě dodat ale myslím si že by to mělo někak jít a nemůžu někde ten Bootovací sektor stáhnout nebo tak něco?
Jestli jsi v biosu nastavil aby to jako první bootovalo z externího hdd a nic to nenačetlo tak to asi ten bootovací sektor nemá.Napiš mi přesně jak jsi ty instalační soubory windows dostal na disk.Pokud byly jen zkopírované z cd tak se ani nedivim že to nejde.Nejlepší j e instalovat windows přímo z originálního cd a to na 100% nabootuje.
doplněno 23.05.11 21:42:Pokud instaluješ windows xp tak ten je na cd a stačí na to obyčejná cd romka která se dá vytěžit třeba z nějakého jiného pc který už nefunguje.
To pořádně nevím mamje pujčene od kamaráda ale ten si je instaloval normálně Dvd rom mam ale teď nemam jak dostat na cd OS skouším stahnout jen običejné XPéčka tak snad to pujde jsme na NTB a ten nemá vypalovačku právě
Ale jen tak skopírované nebyly on je na škole kde děla z PC a tak dostal 4 klíče na W 7 a jeden mi dal
Já myslel zkopírované istalační soubory.Cd můžeš mít klidně vypálené když máš licenci.Ale to cd musí být bootovací.
doplněno 23.05.11 22:17:Xp se vejde i na cd rom vypálit si to musíš někde jinde když nemáš vypalovačku ale problém je že i když si to vypálíš tak ti to stejně nebude bootovat.Dalo by se to vypálit i v neru jako bootovací cd ale stím nemám zkušenosti.Já když jsem si chtěl naistalovat xp tak jsem to udělal tak že jsem si kopil originální nejlevnější bazarové cd a vypálil si verzy kterou jsem chtěl ale vypálené nebylo bootovací.Nejdříve jsem nainstaloval to originální bootovací a pak když jsem měl windows (tu starší verzi) tak jsem normálně dal do cd romky to vypálené objeví se nabídka dal jsem instalovat windows xp dal jsem nová instalace zadal svůj produktový klíč a nebylo potřeba si vypalovat bootovací cd.
No to by mělo být protože jsem viděl jak to Bootovaly přes flešku a šloto normálně nevím co je stím to?
kdyby ti to nešlo jdi na slax.org/... stáhne se ti operační systém slax usb . rozbal ten archiv na FlashDisk nebo externí disk , to je jedno a spusť soubor boot bootinst.bat . stiskni enter a nech běžet . až se okno zavře , máš hotovo . ale musíš si ten systém stáhnout na windows třeba u kamaráda . potom v Boot menu zvolíš FlashDisk nebo externí disk a už sám naskočí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.