Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit,
bydlím u rodičů kde máme o2 internet pres modem s wifinou.Budu se brzo stěhovat do vlastního domu,který je přes ulici(cca 15 metrů) od domu rodičů.Chtěl bych internet který je u rodičů také ,,natáhnout" k sobě do domu.Myslel jsem že bych dal k našim na půdu k oknu s výhledem na můj dům nějaký vysílač,který by přijímal wifi signál z wifi modemu u rodičů a následně by vysílal signál směrem k mému domu.Za okno mého domu bych dal přijímač,který by přijímal tento signál a já to dále rozvedl po domě.Může mi někdo poradit jestli a jak by to šlo vyřešit?Popřípadě konkrétní přístroje které bych mohl použít?
Děkuji všem.
Mám to doma podobně. Internet chytám od bratra, který bydlí cca 200m odemě. Oba máme za oknem anténu alfacomp.cz/... a není mezi němi žádná překážka. Já mám anténu napojenou na alfacomp.cz/...
Už takhle funguju skoro 2 roky.
Pokud je to možné, tak bych to řešil kabelem. řekl bych, že je to spolehlivější a méně choulostivé než wi-fi.
Já bych to udělal přes ten ovis jak dával kolega, ale dal bych dva, klidně stačí levnější 5450 a to do bridge, tím to jen přemostíš bezdrátově a dál bych dal svuj wifi router, tedy pokud to chceš mít úpně košér. Jinak stačí zařízení jen u tebe a pokud budeš mít udělané WDS tak budeš moci svojim ovislinku jak přijmat wifi tak i vysílat a připojovat se noťasem. Ale já bych udělal první variantu pokud bych to chtěl mít krásně oddělené a blbovzdorné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.