Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chcel by som sa opýtať, prečo mi niekedy ako keby spadne windovs (stalo sa mi to asi pred rokom, ale teraz to začalo pred dvoma mesiacmi a opakovalo sa to ..) ,ked som zapinal PC.. tak zapinalo sa normalne ale potom ako po Biose ..pred logom windovs sa mi zobrazila siva plocha ..a nič .. počkal som 5-7 min. a tam naskočilo okno .. kde pisalo "obnovenie systemu windovs" ..tak som daval otom dokončil inštalaciu a už sa PC zapol .. no nechcem prisť zase s tim do kontaktu . takže sa pýtam prečo to robi?, a ako proti tomu? ..a nwm, nemože to byť z toho že mam na diskoch malo miesta?..
No dobre .. aj už sa chystám vyčistiť disky .. :D dufam že bude tím a ešte jedna otazka nevedel by si mi poradiť ako si skontrolujem PC .. všetko ako napr.. či procesori bežia dobre, či niesu velmi zaťažene ,aka je teplota ..atd?
Paměti RAM lze zkontrolovat programem Memtest /uděláte si bootovací disketu, případně CD/ a spustíte.
Co se týká teplot, tak to lze pomocí programu Speedfan.
Harddisk lze zkontrolovat buď pomocí CHKDSK, ale já mám dobré zkušensoti s programem HDD Scan.
Ale já bych to viděl spíš na čistou instalaci systému, tohle se mi moc nelíbí...
Aha .. tak tie programy oskušam ..a ked nebude všetko ako má?.. a napr. ked mam malo miesta na disku a aj to može spôsobovať spomalenie windovs ..?.. že nejde ako má?
doplněno 22.05.11 17:04:A čo ste mysleli s tím bootovaním?musim to vypaliť na CD a potom spustiť?
Tak zpomalování může způsobovat několik faktorů, například: málo místa na harddisku, málo paměti RAM, nedostatečná frekvence procesoru, hodně spuštěných programů, vizuální efekty, apod.
Memtest stáhnete zde >http://www.memtest.org/#downiso a doporučuji to hodit na disketu. ISO se vypaluje na CD/DVD jako obraz disku. A co se týká diskety, tak se tam spustí imagewriter, který to na ní zapíše.
Ale nejlepší by bylo fakt zálohovat to nejdůležitější, hodit komponenty pod test a Widnows znovu načisto nainstalovat /tj. naformátovat harddisk a instalovat/.
Aha .. no tak dobre ten test si urobim .. a disketu teraz nemám tak to hodim na CD .. a potom vám tu možem dať vysledky ..poviete či je to dobre ,či zle? ok?
Skúšal som urobim test, najprv som vypalil ten memtest na CD ako obraz disku ... potom vložim CD a nič ..ukazuje že vložte CD ..? čo s tím?..
doplněno 24.05.11 16:56:TU JE OBRAZOK PRE Speed Fan ...
CHKDSK je v systému - stačí spustit Příkazový řádek a tam zadat chkdsk C: /r (případně i /x)
A Memtest - stáhnete si ISO soubor, který vypálíte jako obraz disku na CD/DVD. Mělo by to jít. Pokud to nejde, zkuste nabootovat z CD /buď pomocí F11 nebo F12 - je to napsané dole před zobrazením startovací obrazovky WIndowsu/
A Speedfan - no je to ještě jakštakš přijatelé, ale radši bych otevřel bednu a štětečkem nebo stačeným vzduchem bych profoukal chladiče a větráky. A to dělat jednou/dvakrát do roka, záleží jakou máte bednu.
Ok . tak ten CHKDSK urobim a to mi vlastne opravi chyby ked zadam tie príkazy? ..a memtest .. to CD jak mám vypálené tak mam ho normalne vložiť do DVD-romky ..a malo by ísť? a tu bednu no skusim niekdy rozobrat alebo zavolam niekoho kto to už robil :D Dakujem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.