Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde mi internet

Od: ace* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Mám nový počítač a po zapojení internetového kabelu mi nejde zapnout internet. U starého PC bylo vše OK. Díky za pomoc.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sunshine*
hodnocení

5x

Pozor pánové, pochopil jsme to tak, že mu nejde internet pouze při přepojení kabelu, nikoliv novýho routeru atp.. Takže v drtivé většině případu, přidělluje DHCP server automaticky IP adresu připojenému počítači.

K věci - z nějakého důvodu ti nejspíš provider (poskytovatel) nastavil IP adresu ručně a je zákázaný DHCP server.

Pro Windows Vista/7

Koukni do starého počítače a to přesně do Ovladací panely -> Síť a internet-> Centrum síťových připojení a sdíleníV levém sloupečku uvidíš Změnit nastavení adaptéru, na to klikneš a objeví se Místní síťové připojení (Local Area Connection) takové 2 monitory. Na to klikneš pravym tlačítkem myší a dáš Vlastnosti. V tabulce najdeš Protokol IP verze 4 (TCP/IPv4), klikneš na to a klikneš pod tabulkou na Vlastnosti

Pro Windows XP - TADY

V případě, že tam bude zaškrtnuté přidělit IP adresu ručně a nějaký čísla, tak to stejné nastavení uděláš na novém počítači. Pokud tam bude zaškrtnuto automaticky, bude problém jinde.

Jen se zeptám - Jaký je to operační systém? Od jakého poskytovatele máš internet? Je počítač nový, s přednainstalovanym systémem, nebo to někdo instaloval doma? V případě Win XP a níž je riziko, že nemáš nainstalovaný ovladče pro Ethernet

ace*
hodnocení

OS mám XP, pc neni upne nove ale jiz pouzite, dnes jsem ho zapojil poprve, byl bez OS tak jsem ho instaloval. Nejhorsi je ze do stareho pc se nemuzu podivat, protoze nefunguje :(

No a nainstaloval jsi i vsechny potrebne ovladace? Nainstalovaní OS nezaruci funkcnost vsech hw periferii.

Start -> Spustit -> spusti příkaz "devmgmt.msc" neboli spravce zarizeni.

Neni u nejakeho zarizeni (Sitovy adapter) vykricnik?

Aha...a ovladače na síťovku a další věci tam máš?

stirecek*

Takové věci se musí zálohovat, popř vytisknout, napsat, uložit... takže adresu zjistíš u svého poskytovatele internetu a nastavíš ručně a ještě si ověř, zda máš síťovku, když je pc starší. Měl jsem za to, že je nový a nové už síťovky vesměs mají všechny. Pokud máš router, platí co psal kolega nahoře, stačí jen povolit

hodnocení

0x

Čistě obecně řečeno, musíš v novým kompu udělat stejný nastavení připojení jako máš v tom starým.

des*

Přesněji-IP adresa přidělená zákazníkovi od providera,Bránu,DNS1,DNS2,Masku.Bez toho to nepůjde.Tohle všechno je napsáno ve smlouvě.

stirecek*
hodnocení

0x

Je třeba nastavit IP adresu, nestačí jen zastrčit kabel.

buss
hodnocení

0x

Nejlépe mrknout na nastavení starého a okopírovat..., že by to fungovalo jen zastrčit kabílek?

hack*
hodnocení

0x

Nechat si povolit MAC adresu síťovky toho novýho pc!

(jestli to teda máš na tenhle způsob)

ace*
hodnocení

Už je vše OK, dal jsem si do PC síťovku a už to jde, všem díky za odpověď *palec*

buss

beze slov údivem, a gde jsi ten kabel strkal?

ace*
hodnocení

do tý díry na net, nevím jak se tomu říká :) když jsem tak kabel zapojil tak to svítilo ale net nešel :)

Konektoru se podle označení RJ-45 říká "erjépětačtyřicítka". Dírka nese tedy název zásuvka RJ-45

Asi tím myslel "nainstaloval drivery"

n444*
hodnocení

0x

aj mne sa to stalo co tu sa teraz pise. Jednoducho vcera bolo vsetko v poriadku a dnes ked chcem spustit Moziilu Firefox tak ked kliknem na ikonu vobec nic sa nedeje. a ked chcem si ju este raz stiahnut tak mi pise aby som ju najprv zatvoril.

Jemu nešel "internet" ve smyslu, že neměl konektivitu. Vám nejde "internet" ve smyslu, že se Vám nespustí aplikace FF. To bych videl v tom, ze bud v pozadi stahovala aktualizace, nebo je jeji start zbrzden vsemoznymi pluginy do FF nainstalovanymi.

doplněno 28.06.11 15:09:

Reseni :

1) bud vydrzet nez se FF sam spusti.

2) pres spravce procesu odstrelit proces firefox.exe

ac

jak napsal kolega - dejte ctrl+alt+delete, pak procesy, najděte firefox.exe a vypněte ho pak už to půjde, nebojte mě se to taky stávalo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]