Nejste přihlášen/a.
pROSÍM VÁS NĚKOHO O RADU,
KOUPILA JSEM SI NOVÝ PC LENOVO S OS wIN.7, VE STÁVAJÍCÍM PC MÁM OS W xp. NECHCI PŘIJÍT O VŠEC HNO CO MÁM V PC A RÁDA BYCH TO PŘEVEDLA DO NOVÉHO. VŮBEC NEVÍM, JAK A CO MÁM UDĚLAT. NEDÁ SE NĚJAK PROPOJIT USB KABELEM JEDEN S DRUHÝM ABY SE TO DALO VŠECHNO DO NOVÉHO PC?
dĚKUJI VŠEM ZA RADY
Asi nejlepším řešením, když chceš pouze převést soboury, bude spojení přes síťový kabel. Jedná se o LAN kabel, ten který máš strčený vzadu v počítači, který vede od routeru/modemu. Takhle nějak vypadá
Buď použiješ ten co máš (nebude v tu chvíli fungovat internet), nebo možná máš nějaký jiný v krabici od počítače.
Jendu stranu necháš zapojenou v počítači, druhou zapojíš do notebooku. Klikneš v notebooku na Ovladací panely -> Síť a internet -> Centrum síťových připojení a sdílení
Vlevo v sloupečku máš Změnit nastavení adaptéru, na to klikneš a objeví se Místní síťové připojení (Local Area Connection) takové 2 monitory. Na to klikneš pravym tlačítkem myší a dáš Vlastnosti. V tabulce najdeš Protokol IP verze 4 (TCP/IPv4), klikneš na to a klikneš pod tabulkou na Vlastnosti -> zaškrtneš Použít následující IP adresu a do políčka IP adresa napíšeš 10.0.0.1 a do políčka Maska podsítě napíšeš 255.255.255.0 -> Potvrdíš OK, znova OK.
To samé uděláš na počítači ovšem až budeš zadáváat IP adresu, napíšeš 10.0.0.2 a maska zůstane stejná !
Potom v notebooku klikneš na Start -> Počítač a vlevo ve sloupci je Síť, když ji otevřeš objeví se tam počítač s jménem počítač, pokud na něm máte nějaké helso, tak jednodueš napíšeš jméno uživatele a heslo. A pak můžeš vesele kopírovat.
Kdyby to náhodou nefungovalo, na obou počítačích na tu chvilku zakaž bránu Firewall - Ovladací panely -> Systém a zabezpečení -> Brána systému Firewall a v levém sloupci Změnit nastavení oznámení -> Oboum zaškrtneš vypnout -> Potvrdíš. Na systému XP je to obdboné.
A vůbec se toho neboj, jenom to složitě vypadá
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.