Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Virus od feministek

Od: re* odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

přečetl jsem si tenhle návod jak vytvořit počítačový virus. Je mi jasné že jejich web neřídí pravá feministka, ale nějaký vtipálek, přesto by mě zajímalo co by se mi s počítačem stalo, kdybych to udělal a spustil. Odkaz -> feministky.cz/...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejdná se o virus, ale normální dosovský příkaz pro vymazání složky windows na disku C: uložený do tkzv. dávkového souboru (.BAT). Dávkové soubory jsou textové soubory jejichž text počítač vykonává jakoby byl psán na klávesnici.

re*
hodnocení

Takže bych si tim vymazal windows?

doplněno 19.05.11 17:56:

jo. Vymazal

doplněno 19.05.11 17:57:

Ne bo ne?

Citace: Soubor jsem mu poslala emailem a pak se už jenom dívala na jeho pohled. Nejdřív divně koukal a v zápětí se začal šílenstvím smát. Tak ho to vzalo.

sunshine*

ANo, nejdená se o virus, ale jak bylo zmíněno o dávkovací soubor. A jinak k tomu vymazání, nesmazal by si nic. Příkaz del se používá pro soubory a pro vymázání adresáře je rmdir. Nehledě na to, že tam chybí parametry a pod Win Vista/7 by jsi to musel spustit jako Administrátor.

doplněno 19.05.11 20:12:

fuj, dávkový..

lui*
hodnocení

2x

Ne nesmazal. Jak je psáno výše, příkaz DELETE není dosový příkaz. Zato DEL ano. Chtěl bych ale upozornit na jednu věc. Příkaz DEL umí s příslušnými přepínači a s použitím zástupných znaků smazat soubory i v podadresářích. Podrobnosti sem nedám. Kdo zná zná, a ostatním, např: feministkám, hi, nebudu dávat návod.. Takže pozor na experimenty. Jak je to s právy ve Win v případě použití příkazového řádku, přes BAT soubor, no nevím, přiznám. Moc bych na to nespoléhal. Možná jak je psáno výše, ve Vistách by to nešlo.

doplněno 21.05.11 08:02:

Jo a ještě jedna věc. Jen pitomec si spustí BAT soubor, který mu přijde poštou jako příloha. Takovému to snad i patří. Jako trest za lehkovážnost.

V dobách kdy byly WIN nástavbou DOSu by to asi chodilo bez problémů (do win 95) ale všechny vyšší WIN by se tomu nejspíš bránily a nefungovalo by to - myslím si *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]