Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se vás zeptat isi¨byste mi doporučily používat program CCleaner isi mi nic nevimaže s počítače díky
Ano - doporučuji... Vymaže jen to, co si určíš - pokud nevíš, co určit, ponech jej po instalaci v základním nastavení a občas použij - promaže to základní ´smetí´ zejména po browsdání netem...
V zásadě asi takhle - pokud si umíš v případě potřeby pc přeinstalovat (nebo na to máš lidi, který nemusíš platit - jedná se vždy o cca 500-700Kč) a nemáš na pc důležitá data, která bys nerad přišel, exerimentuj s čištěním, zkoušej, co je co a co to umí (umí to dost, když se ví, co je co - podle tvé otázky co je msconfig - po spuštění - se máš dost co učit - to neber ve zlém, každý jsme nějak začínali), pokud to takhle nemáš, nech udělat někoho, kdo tomu rozumí. Pokud totiž uděláš chybu a pc si "zbouráš", budeš z toho mít zbytečně těžkou hlavu. Vím o čem mluvím, sám jsem tak začínal - byla doba, kdy jsem kvůli nějaké své chybě přeinstalovával pc taky i 2x za týden. Podotýkám, že jsem kompletně pc samouk, pouze mi kdysi ukázali, kde se pc zapíná. A začínat ve 40 s pc ...ale když se chce všechno jde.
K CC - není špatný, umí docela dost, kromě toho podobný je třeba EasyCleaner, SuperCleaner a pokud víš, co děláš tak i RegCleaner (ale u něj pozor, ten už umí nadělat i slušnou paseku, když si odškrtneš něco, co blbě odhadneš). A zkoušel jsem i AdvancedSystemCare - taky hodně slušný, ale placený.
Jen doplním, aby nevznikla mýlka - někdo, kdo tomu rozumí, může být třeba kamarád, který to ovládá a je ochotný ti to ukázat a pod. Tzn. nemusí to být někdo, kdo se tím živí a budeš za to muset platit.
Nepleťte tazateli hlavu. Pořádně jsem nepochopil co myslíš ani já. Natož pak někdo kdo o tom tolik neví. Mimochodem mě taky na PC nikdo neučil, ale nikdy jsem nic nepodělal. Alespoň ne tolik, abych musel PC formátovat.
Omlouvám se, pokud jsem vám zamotal hlavu, ale vy třeba dopručujete tazateli položku "msconfig - po spuštění" nezaškrtnout, přitom všude na odborných diskusích je vymazání automatického spouštění programů po startu pc (právě ona msconfig - po spuštění ) doporučováno jako hned druhé po vymazání Temp, protože to nejvíc brzdí pc (hlavně u slabších počítačů), protože se tam často spouští úplně zbytečně programy, které stačí spustit až když jsou potřeba (Icq, skype, MS office, Open office, Libre office, některé přehrávače apod.) Takže si dovolím s vámi nesouhlasit a i proto jsem uživali psal to, co jsem psal.
RONYX: "po spuštění" -. zde bývá mimo jiné třeba antivir, nemluvě o jiných důležitých programech. Nevím, jaké "odborné diskuse" myslíte, ale já bych se neodvážil NIKOMU doporučit, aby vše odškrtal a disabloval, POZOR, prosím, na zcestné rady, děkuji!
A než se se mnou začnete hádat, zkuste si to na svém compu...
...AdvancedSystemCare bych laikovi nedoporučil, lze s ním lehce zbořit systém...
Řekl bych, že si trochu nerozumíme.
V prvním příspěvku jsem psal, že pokud o tzv. čištění pc nic dotazovatel neví, ať to sám nedělá a ať si to buď nechá od někoho udělat a nebo aspoň ukázat.
O programech, které jsem tam uvedl, jsem se jen vyjádřil, jaké s nima mám zkušenosti - žádný z nich jsem nedoporučoval. Důvod k nedoporučování jakéhokoli konkrétního programu mám víc než dobrý - každý umí něco trochu jinak. V současnosti mám AdvancedSystemCare jako jediný, do přeinstalace z důvodu výměny některých částí hardware jsem měl současně RegCleaner, CC, EC a SS a spouštěl jsem je přesně tak po sobě, jak jsme je teď tady napsal. Každý nastavený na něco jiného. Takže proto jsem nedoporučil žádný - ani jeden není dokonalý.
A k tomu "po spuštění". Žádný z těchto programů (teda pokud si to pamatuju dobře) nemá jedno zaškrtávací políčko. nelze tedy shodit všechny programy tzv. "po spuštění" najednou, ale je třeba odebírat každý program zvlášť (a že tam je opravdu spousta věcí zbytečně o tom se snad přít nemusíme).
A tím se vlastně opět vracíme k tomu mému prvním odstavci, ve kterém píšu "kdo o čištění nic neví, ať to sám nedělá" Takže i když si někdo otevře složku, kde lze nastavit (vymazat) programy, které se nemají po startu spouštět a neví, který program je na co, tak ho přeci nebude mazat ne? Podotýkám, že ani já nevím, na co všechny obslužné programy přesně jsou, takže taky vždycky vyhodímm jen to, o čem vím, že tam být nemusí.
Fakt nevím, co jsem v příspěvku 1 a pak i 2 jako návazný na tu 1 napsal tak špatně, že by se to dalo vyložit pro laika jako "smazat všechno".
Jen pro doplnění sem přidávám screen své složky po spuštění z Everestu a můžete se sám podívat, že pokud bych zhruba polovinu tam obsažených programů zakázal spouštět při startu pc, tak by se vůbec nic nestalo (kromě toho, že by automaticky třeba nenaběhla tiskárna, nešla by třeba java, neměl bych na ploše kalendář atd).
Děkuji za užitečné rady mám ješte jednu otázku isi mužu zaškrtnout náky políčka u Internrnet explorer.
U Ccleaneru ( na screenu to je viznačené co myslím)
Klidně to zaškrtni. Přemýšlím o napsání článku, kde bych popsal všechny volby v programu, byl by zájem?
doplněno 30.12.12 14:10: OK. Napíšu 2 ******* protokoly do školy a jdu na to
Pokud si na to troufáš, tak určitě ano. Mnoha lidem (včetně mne) to určtě při některých volbách pomůže.
Vím, že jednou jsem měl opravdu nějaký zaplevelený počítač, uvažoval jsem o reinstallu, nicméně použil jsem nejprve Ccleaner a zaškrtl tam všechny volby. Počítač mi to vyčistilo bez negativních následků, od té doby ale raději používám opět defaultní nastavení. Ale za podrobnější popis programu budu vděčný, alespoň budu vědět, co jsem všechno "vyčistil". Je to dobrý nápad, díky Ti za čas, který tomu věnuješ!
... někdy Tě za to pozvu na pivo ...
Tady sem vám vifotil ten bordel co mám v
spustit/msconfig/karta po spuštění tak se koukněte a napište co mam odškrtnout
Vyfoť to ještě jednom a jen samotné okno (Alt + PrintScreen), je to dost blbě vidět. Nebo si to najdi v CCleaneru (Nástroje -> Start) a vyfoť to tam.
Nedávej fotky
Spust Ccleaner
Volba: Nástroje Start
Uložit do texového souboru, a ten nám sem zkopíruj...
Ano HKCU:Run CTFMON.EXE Microsoft Corporation C:WINDOWSsystem32ctfmon.exe
Ano HKCU:Run DAEMON Tools Lite DT Soft Ltd "C:Program FilesDAEMON Tools LiteDTLite.exe" -autorun
Ano HKCU:Run Driver Pro PC Utilities Pro C:Program FilesDriver ProDPLauncher.exe
Ano HKCU:Run Innerpass InnerPass, Inc. C:Documents and SettingsAll UsersData aplikacíSkypePluginsPlugins9E0D937F462E4362A83B254A9F8AB3F8InnerPassFileSharing.exe autostart
Ano HKCU:Run MSMSGS Microsoft Corporation "C:Program FilesMessengermsmsgs.exe" /background
Ano HKCU:Run OEXPRESS
Ano HKCU:Run Pokki Pokki "C:Documents and SettingsDětiLocal SettingsData aplikacíPokkiv0.260.8.396pokki.exe"
Ano HKLM:Run Adobe ARM Adobe Systems Incorporated "C:Program FilesCommon FilesAdobeARM1.0AdobeARM.exe"
Ano HKLM:Run Adobe Reader Speed Launcher Adobe Systems Incorporated "C:Program FilesAdobeReader 9.0ReaderReader_sl.exe"
Ano HKLM:Run ApnUpdater Ask "C:Program FilesAsk.comUpdaterUpdater.exe"
Ano HKLM:Run avast AVAST Software "C:Program FilesAVAST SoftwareAvastavastUI.exe" /nogui
Ano HKLM:Run Browser companion helper Blabbers Communications LTD C:Program FilesBrowserCompanionBCHelper.exe /T=3 /CHI=clbfjfbnelcflpgpklppgplejolacbej
Ano HKLM:Run DriverCD E:Run.exe
Ano HKLM:Run GrooveMonitor Microsoft Corporation "C:Program FilesMicrosoft OfficeOffice12GrooveMonitor.exe"
Ano HKLM:Run ISUSPM Startup InstallShield Software Corporation C:PROGRA 1COMMON 1INSTAL 1UPDATE 1ISUSPM.exe -startup
Ano HKLM:Run ISUSScheduler InstallShield Software Corporation "C:Program FilesCommon FilesInstallShieldUpdateServiceissch.exe" -start
Ano HKLM:Run Microsoft Default Manager Microsoft Corporation "C:Program FilesMicrosoftSearch Enhancement PackDefault ManagerDefMgr.exe" -resume
Ano HKLM:Run MP10_EnsureFileVer Microsoft Corporation C:WINDOWSinfunregmp2.exe /EnsureFileVersions
Ano HKLM:Run NvCplDaemon Microsoft Corporation RUNDLL32.EXE C:WINDOWSsystem32NvCpl.dll,NvStartup
Ano HKLM:Run NvMediaCenter Microsoft Corporation RUNDLL32.EXE C:WINDOWSsystem32NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
Ano HKLM:Run nwiz NVIDIA Corporation C:Program FilesNVIDIA CorporationViewwiz.exe /install
Ne HKLM:Run qttask Apple Inc. "C:Program FilesQuickTimeqttask.exe" -atboottime
Ano HKLM:Run QuickTime Task Apple Inc. "C:Program FilesQuickTimeqttask.exe" -atboottime
Ano HKLM:Run ROC_ROC_JULY_P1 AVG Technologies "C:Program FilesAVG Secure SearchROC_ROC_JULY_P1.exe" / /PROMPT /CMPID=ROC_JULY_P1
Ano HKLM:Run RTHDCPL Realtek Semiconductor Corp. RTHDCPL.EXE
Ano HKLM:Run SunJavaUpdateSched Sun Microsystems, Inc. "C:Program FilesCommon FilesJavaJava Updatejusched.exe"
Ano HKLM:Run SweetIM SweetIM Technologies Ltd. C:Program FilesSweetIMMessengerSweetIM.exe
Ano HKLM:Run Sweetpacks Communicator SweetIM Technologies Ltd. C:Program FilesSweetIMCommunicatorSweetPacksUpdateManager.exe
Ano HKLM:Run Uninstall0001 "C:Program FilesCommon FilesTotem SharedUninstall0001upd.exe" LASTCALL!adverts.mp3dancer.com!StatsMP3Dancer
Ano HKLM:Run vProt AVG Technologies "C:Program FilesAVG Secure Searchvprot.exe"
Ano Startup Common McAfee Security Scan Plus.lnk McAfee, Inc. C:Program FilesMcAfee Security Scan3.0.207SSScheduler.exe
Ano Startup User Výřezy obrazovky a spuštění aplikace OneNote 2007.lnk Microsoft Corporation C:Program FilesMicrosoft OfficeOffice12ONENOTEM.EXE
Nooo, je tam toho docela dost, a já prý mám v počítači hnojník ...
Juknem na to
doplněno 30.12.12 15:12:Fatálku, tohle jde aspoň přečíst...
Týjo to je upgrade.
No ta kvalita by se stejně dala ještě vypilovat. Ale čitelné už to jakš takš je.
PS.: To mam čisto co?
Ano, také jsem psal, že se na to podíváme, z těch obrázků nejsou jasná všechna písmenka, protože jsou za rohem...
Procvič si češtinu, na to "vimazat" se nedá dívat.
SweetIM
SweetPacksUpdate
BCHelper
Run
Updater
qttask
pokki (pokud ho nepotřebuješ)
Reader_sl
Dále vše od McAfee a AVG (už máš Avast!).
Jen jemně doplním - tohle všechno (resp. podle toho, co potřebuješ - ale pozůstatky antivirů určitě) i odinstaluj/vymaž z disku!
V pohodě, jen si, prosím, uvědom, že se svým problémem nejsi sám, ani na této poradně, ani na světě. A pokud někdo bude vědět, rád Ti tu zadarmo poradí, ale ne stylem že "včera bylo pozdě". Takhle jsem to myslel, chápeme se?
...Praivo už vytipoval pár zbytečností, tak je (třeba) v Ccleaneru disabluj, restartuj comp, vyčisti ho Ccleanerem ve standardním nastavení a můžem pak v klidu pokračovat...
A já jsem sice doma, protože mám prázdniny, ale taky řeším i jiné věci.
doplněno 30.12.12 17:19:Poslal jsem Piriformu opravený překlad CCleaneru, čekám, jestli to zveřejní, pak napíšu ten návod.
doplněno 30.12.12 17:25: Když už jsme o plochu, jak se vám líbí ta moje?
Když už jsme u plochy, jak se vám líbí ta moje?
Stardock Fences
Jo uš sem to udělal mam uš poslední otázku.nevíte jak se zbavim naky nabidky nevim cotoje ale menujeseto mario toolbar nevim cotoje za nesmysl ale občas kdys si zapnu internet tak semito ukaže a ja čekam 2 minuty neš se ta stránka načte.
vubec nevim cotoje poradte
Tohle už bych vážně viděl na formát. Jak si jednou zasereš systém, tak už se toho horko těžko zbavíš. Obzvláště pokud jsou to toolbary. To je největší svinstvo.
doplněno 30.12.12 17:02:A je hezké že nevíš co to je, ale jakpak se to tam dostalo? No samo asi ne! To jsou ty instalace alá klik klik klik next next next ať už je hotovo. Že?
doplněno 30.12.12 17:08: Hope to platí i pro tebe.
Bejavávalo, bejvávalo. Já tu mam uklizeno. Sám to můžeš vidět v mém printscreenu. A za plochu se taky nemusím stydět. A co tray? No? Kolik tam máš hnusu? A navíc, jak všichni známe Windows tak se spiní i "uvnitř", tam kde to není vidět. I když v systému není bordel, tak je dobré ho jednou za čas naformátovat. Pak běží svižněji.
Ne to není třeba. Zved by se mi žaludek z toho bordelu - ikonek.
doplněno 30.12.12 17:25: Mám hezčí tapetu.
praivo: Jo máš to takový přehledný. Tu je moje.
Mario lze, myslím, najít mezi doplňky prohlížeče, taky mi ho tam kdysi něco nacpalo, už si nepamatuji, co bylo pachatelem a zdrojem tohoto vetřelce...
Ale jak tak čtu veškeré popisované problémy, souhlasím s Fatálkem.
Nejjednodušší a určitě funkční by bylo zazálohování dat a kompletní reinstalace systému. A pak nainstalovat jenom aplikace, které opravdu používáte...
doplněno 30.12.12 17:10: Fatálku, ale sám víš, že v compu nemám nic zbytečného, co bych nepoužíval.
Především si zameť před svým vlastním prahem, ještě mám kopii Tvé plochy, než jsi ji radikálně "vykydal" a zveřejnil...
Já se za plochu nestydím, jestli chceš, bez úpravy ji zveřejním...
doplněno 30.12.12 17:24: Myslím, že nezvedl, mám docela hezkou tapetu
Necháme to rozsoudit kolegy rádce?
Nauč se gramatiku, nedá se to po tobě číst.
doplněno 30.12.12 18:35:Ještě jednou: Tvůj přispěvek je nečitelný, udělej s tím něco.
nevíte co mám dělat já sem si zapl mojí hru a pak sem si chtel kouknout co ste mi sem odpovědeli zapnu mozilu a co se stane?
nic , mozila se mi nechtela zapnout a pak cekam objevej semi 3 mozily firexof a namisto loga mozily tam bilo naky bily okinko
cekam cekam nic se nedeje , tak sem restartoval počítač a uš mi ta mozila naskočila
tajten problem sem nikdy nemel jen dneska nevíte co mám dělat? cosemi to stou mozilou stalo?
Když si vzpomeneš. Zkus to jednou za týden a když ti to promaže více jak 1GB bordelu, tak čisti častěji.
Určitě ten článek napiš, protože já jsem na tom stejně, jak jsi popisoval(samouk a už ne nejmladší) a určitě nás je víc, kterým se tyto informace hodí.Navíc se mi líbí tvůj způsob popisování , protože spousta odborných výrazů je pro mně španělská vesnice.
Díky za všechny jako já.
Jen pro doplnění sem přidávám screen své složky...
Nebudu reagovat na celou otázku, jen upřesním ten konec- tiskárna vám naběhne, půjde tisknout, jde jen o pokročilé fíčury se statusem a nastavením... Java by taky šla, jde jen o hlídaní update... Krom toho to první bez jména bych se juknul a nejspíš smazal, sem tam je to balast
To bylo na @ronyx
Díky za reakci.
Tu kopii té složky sem sem dával jen proto, aby bylo vidět, že když toho tam moc není (ve srovnání se zakladatelem tematu je to docela rozdíl bych řekl), tak by to ještě polovina mohla zmizet a nic by se s pc nestalo. Byla to jen reakce na to, co mi napsal "hop". Ale věci, které tam mám, mazat nebudu, protože ten kalendář používám, Copernika taky atd.
Co se týká té multifunkce (HP Deskjet F 2480), tak to je kapitola sama pro sebe. Tiskne a scanuje dobře, ale musí běžet od puštění pc do jeho vypnutí, protože jak ji vypnu solo, tak abych ji zas rozběhl, tak to znamená rozebrat celé připojení a pak to zas pomalu zapojovat, jinak se vůbec nerozběhne (dělá to od začítku, co jsem ji koupil a je to stejné na 2 různých pc. Prostě něco tam hoši od HP co se týká ovládacího softu neudělali korektně. Ale už to neřeším, hlavně že tiskne.
Nazdar
chtel bych ttrochu změnit vzhled nastavení u start/vipnout kdys chci vipnout počítač mrkněte jakto mám nastaveni ve screenu mě se to tak
nelíbý nejde to nejak ten vzhled změnit? (pod tajtim prispevku udelam ješte 1 screen a tam je jak to chci mít nastavené )
díky za odpověd
V 7 se neorientuju (bohužel mne nenapadlo se to zeptat dřív), takže bude muset někdo z těch, co je znají.
doplněno 30.12.12 23:28:v 7 a ani v Mozille
Používám ho taky. Když se v něm nebudeš nějak hrabat a budeš jen čistit, vymaže jen to, co je na prd. A po použití je znatelně rychlejší comp. Občas ho použiju, pak zdefragmentuju disk a zase to frčí jak pometlo. A jednou za 1,5-2 roky zformátuju celej HDD.
a kdyš us sme u toho zrychlování...
tak co byste mi poradily že by sem měl odškrtnout ze seznamu :
msconfig záložka po spuštění?
Záleží co tam všechno máte, kolik zbytečností. I tuto konfiguraci je možné bezpečně provést přes Ccleaner...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.