Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Facebook vir Yahos

Od: majkl* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám problém, ráno jsem zapl facebook a vyhodilo me to na informacni stranku ze je muj facebook ucet nakazen virem Yahos. Pokracoval jsem podle instrukci, ale u bodu 3 to chtelo stahnout mcAfee scan and repair a tam nastal problem, stahnul jsem to, spustil a nic se nestalo, na internetu jsem se pak docetl, ze je to 32 bitova verze a ja mam 64.
tak jsem projel pocitac essetem, mallwarem a spyware terminator a zkusil jsem to znovu a zase jsem se nedostal pres ten bod.
Předem děkuji za odpoved.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nene*
hodnocení

0x

Nepoužívate FACEBOOK!

nene*

NepoužívaT FACEBOOK!

hodnocení

0x

Co se viru "Yahos"týče, tak jsem na internetu o něm nenašel jedinou zmínku.

Můžete vložit obrázek, nebo opsat přesně chybové hlášení? (funkcí Print Screen na klávesnici vyfotíte obrazovku a poté si ji můžete vložit např. do programu malování)

Také by neuškodilo napsat podle jakých instrukcí jste postupoval ...?!

Celé to na mě působí spíš jako hoax, kdy vám vyskočila při brousdání internetem nějaká reklama, kde bylo uvedeno, že máte v počítači vir a pro odvirování musíte koupit jejich program, protože jedině on, to umí vymazat. NEVERTE TOMU!

Pokud mate svuj antivir ( predpokladam, ze mate ten od Eseta) a projizdite pocitac i na spyware/malware/adware, byl bych v klidu.

PS: co se pousteni 32bit aplikaci v 64bitovem systemu tyce, v tom by nemel byt zadny problem. Opacne je tomu jinak.

doplněno 19.05.11 11:39:

Aha, tak už našel... druh červa. Projedte pocitac programem RSIT a vlozte sem prosim log.

Navod na vytvoreni logu: viry.cz/...

majkl*
hodnocení

Takže postupně :)

První co bych udělal je, že bych odinstaloval jeden z antiviru, mate nainstalovany dva : Noda a McAfee

Více antiviru na PC muze udelat vice skody, nez uzitku. Krasne to nekdo popsal kdysi slovy: je to asi to same, jako kdyz si na ochranu baraku najmete dve bezpecnosti sluzby, ktere o sobe vzajemne nebudou vedet. A kdyz se jednou potkaji, zacne srumec :)

Za dalsi bych odinstaloval vsechny nepotrebne (cili nejspise vsechny :)) toolbary: mate ICQ toolbar, Crawler toolbar, PandoraTV toolbar, Softonic toolbar, Ask toolbar.

Dale vidim, ze jste spoustel dopoledne i combofix - spustte jej jeste jednou (po tech krocich nahore co pisu), ale v nouzovem rezimu a s vypnutym antivirem. Log sem opet vlozte, pripadne vlozte log i z dalsiho programku, co jste instaloval MBAM

majkl*
hodnocení

majkl*
hodnocení

+ prikladam znovu hijackthis po projeti spywarem & terminatorem

sendspace.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]