Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

USB DVB-T tuner na NTB ano,na PC ne

Od: milos* odpovědí: 15 změna:

Čau,chtěl bych se zeptat,mam USB DVB-T tuner a na NTB mi funguje(naladí všechny programy) a na stolním pc ne(jako program funguje,ale nemůžu naladit programy).Nevíte co by mohlo mýmu pc chybět,že to nejde?Dík

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Proč tak silná slova? Prostě jsi si koupil levný šunt a stačí se podívat na net a zjistíš, že nejsi sám kdo má stejný problém:

digitalnatelevizia.sk/...

Prostě zahodit a koupit cokoliv od Aver Media, mé zkušenosti jsou takové, že kde nechytnu na jiné settoboxy, Tv karty, USB tunery nic (přesněji signál je nedostatečný 40 a méně procent ), tak tuner od Averu se pořád bezproblémově chytá, zatím jsem neměl v ruce nic lepšího jako je Aver.

doplněno 20.05.11 10:24:

stačí nebýt líný a trochu hledat na netu, poradna není všemocná, zvlášť když je asi málo majitelů , kteří si tenhle přístroj zakoupilo.

v odkazu na diskuzi jsem našel třeba tuhle radu:

...Zdravím, tak mi to taky nešlo. Mám Windows XP. Po čtrnácti dnech jsem si udělal čas a ze stránek microsoftu stáhnul hotfix a balík Servis pack 3 (měl jsem ho nainstalovaný už předtím). Poté jsem instaloval hotfix a nakonec reinstaloval Servis pack 3. A jde to na společnou i tu malou anténu. Mějte se a hlavně pevný nervy :) ...

Trvalo mi to asi 10 minut *smich*

marty*

ted se mi stalo to same ...z niceho nic na win 7 po instalaci oprav...mam avermedia a signal dvb-t 0%...analog a radia ok...dvb-t v pr...zatim nemam reseni

wladi*

Mám již delší dobu Sencor a dovoluji si sdělit vám mé poznatky.Stává se , že i když ukazatel kvality signálu ukazuje 100%, že někdy nechce obraz naskočit.Věnoval jsem se tomuto problému a domnívám se, že problém je v tom, že jakmile poklesne síla DVB- signálu, tak i když ukazatel ukazuje 100%, tak ve skutečnosti je signál slabší.Příští den jde zařízení zase bezchybně.Používám Win XP a mám Servis pack S3.Ještě takový poznatek, který možná některým čtenářům této rubriky pomůže.Používám prutovou anténu,která je součástí dodaného kompletu.Postavíte-li tuto anténu na kovovou krabičku, zázračným způsobem dojde k zesílení signálu nejméně o 40%.Vyzkoušel jsem i použít samotné víčko od plechovky o průměru asi plechovky od bonbonů a pod.svisle orientované pod anténkou /u nás máme vertikální polarizaci/.Některý technicky zdatnější čtenář z oboru by nám mohl vysvětlit, jak to, že to takto funguje.

Pravdu díš :)

Já si kdysi pořídil tohle -> abclinuxu.cz/... :D

No taky nebudu používat silná slova, ale zmetek největší :) na aukru to stálo nějaký 2stovky, chtěl jsem vyzkoušet, zda něco takového může fungovat. ... nemůže :D

Majitel se dušoval, že to doma funguje a že jich už prodal xx (nebyla to aukce, ale prodej) a že mi klidně vrátí peníze, když to pošlu zpět. Ale kdo by to balil a lítal na poštu kvůli 200 :) aspoň mám na stole větší bordel :)

hodnocení

0x

no nevim, a jamým způsobem je k DVBt připojena anténa v každém z obou případů? nemůže to být slabým signálem.

milos*
hodnocení

Vstup antény má normální koaxiál.Slabým signálem to není.

Nemáte do USB TUNERU zapojenou společnou anténu? Domovní rozvody antén se s PC často hádají a do tuneru je zanášen brum protože PC je poctivě uzemněno přes ochranný kolík, kdežto notebook ne.

milos*
hodnocení

NTB jsem měl přes společnou anténu i přes malou,co byla přiložená.A pc jsem zkoušel jak se společnou,tak s malou a nic.Nechce to třeba nějakej HOTFIX?

Co je to za model?

milos*
hodnocení

SENCOR SDB 501T HD

ladinpraha*
hodnocení

0x

PC ten tuner vidí? Je tuner přiřazen k přehrávacímu programu?

milos*
hodnocení

Jo vidí,program je BlazeDTV 6.0

ladinpraha*

Blaze neznám, ale v těchto programech bývá výběr zdroje signálu, např. mezi web kamerou a tunerem.

rv*
hodnocení

0x

Nemá PC jen USB 1.1 a notebook 2.0?

hodnocení

0x

To že anténa chytá lépe na kovovém podkladě je celkem logický jev - říká se tomu protiváha a běžně se to používá ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]