Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Webová venkovní kamera

Od: newcity® odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

mám prosbu. Rád bych si koupil levnou kameru, kterou bych mohl zapojit venku a na své webové stránky vložit odkaz, aby mohli návštěvníci mých stránek sledovat to co snímá. Kamera by byla umístěna pod stříškou, tzn nepršelo a nesněžilo by na ni. Prosím o radu po jaké bych se měl poohlédnout. Myslím si, že by byla nejlepší IP, ale kvůli meteostanici mám neustále spuštěný notebook, tak by možná nemusela být..
Předem děkuji Petr

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nyck
hodnocení

0x

Co tahle - nej-ceny.cz/...

Pokud nebude třeba kamera na venkovní použití = vyšší cena.

Pokud pc jede nonstop kvůlu meteostanice :D:D:D tak je ip kamera zbytečně drahá věc...stačí webka s mecha. zoomem za oknem a hotovo velmi levné stačí pohledat...

hodnocení

Díky, myslel jsem si to taky. A nějaký tip na něco levnějšího, ale slušnýho nemáte? Tak do 1500 Kč maximálně..:)

Nezapomeň, že u síťové verze je někdy i napájení po datakabelu, případně datový přenos je po wifi a jen je potřeba elektřina, ale u levných usb zařízení by mohl být taky problém s délkou kabelu...nevim kde je umístěný pc. To je jedna věc

Druhou věcí je venkovní použití. I když na to nebude pršet tak to bude trpět změnou teplot, vhkostí atd. Léto je většinou pohodovější, ale takové jaro, podzim... takhle jsme si v práci odpravili dvě apčka během pár týdnů a to bylo taky pod střechou...

hodnocení

Tak jsem si nakonec pořídil IP kameru Digitus. Nyní ale řeším, jak zajistit přenos na web. Můžete mi prosím ještě poradit, jak to udělat? Zkoušel jsem nastavit FTP, což mi v testu funguje. Nicméně nevím, co má obsahovat cílový adresář na serveru. Případně zdali je lepší přenos přes jiný protokol než je FTP a jak to udělat. Moc děkuji za rady.

Taky bych si rád takovouhle kamerku pořídil a pak jí umístil na web. Moc jsem to nezkoumal, ale mohlo by to fungovat na principu, že pokud třeba kamera generuje jeden obrázek, tak ten vložit do webové stránky - například pomocí iframe a obnovovat ho. Nebo pokud kamera ukládá na FTP neustále obrázky, tak udělat skript, který se stále kouká do adresáře na ftp a pokud se tam objeví novej obrázek, tak ho zobrazí místo starého. Určitě by něco mělo být přímo součástí kamery.

Nějaký postupy jsou popsaný například tady: forum.builder.cz/...

Pak jsem našel ještě nějaký další odkazy: pcforum.sk/..., diskuse.jakpsatweb.cz/..., forum.zive.cz/...

Já nejsem přes weby, to jsem dělal tak před 10 lety :) Ale jinak ip kamery většinou mají i svuj soft, což pro vás nic moc, pak umí na ftp ukládat fotky nebo videa, pak mají často taky svuj vlastní web, čili při zadání ip kamery se ukáže menu a mohl by tam být online přenos přímo na webu, to by pak stačilo vložit do nějakého okna na svůj web ne?

hodnocení

Děkuji všem za rady, kouknu na odkazy a dám vědět, zdali se zadařilo..

naihonn*
hodnocení

0x

Mám takový tušení, že stream na web by mohl dokázat VLC Media Player. Ale jak, to už bude chtít přesně pohledat, se zvukem je to rozhodně snazší.

*smich*

hodnocení

Tak na to taky kouknu, Nejsem zrovna dvakrát šikovnej na takovýhle věci.. snad se mi to nějak podaří a hlavně dřív, než vzteky rozbiju kameru a počítač. *smich*

doplněno 31.05.11 20:03:

Tak jsem tady zase. *hi* Jelikož se mi toho moc nepodařilo, tak nevím co dál. Zkoušel jsem různý prográmky pro kamery, ale buď se mi nepodaří vůbec nastavit, nebo je vidět jenom "zrnění" místo obrazu. A nebo je zas problé s přihlášením, neb programy akceptují uživatelské jméno a heslo, ale k připojení ke kameře se musí zadat ještě potvrzovací kód, který se automaticky vygeneruje před každým přihlášením..

Jinak jsem zkoušel nahrát nějaké obrázky z kamery přes FTP a na serveru je vidím nahrané, nicméně na stránkách se mi nic nezobrazí. Prosím ještě o radu, jak má vypadat cílový adresář na serveru, nebo jestli to má být něco specielně nastaveného v Index.htm. Děkuji *modla*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]