Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytvoření vícestránkového PDF v OpenOffice

Od: poseidon* odpovědí: 15 změna:

Mám papírový dokument v počtu 50 stran, chci jej uložit do pdf, vyfotil jsem každou stránku, vzniklo 50 obrázků jpg, ty jsem ořezal, aby měly přiměřené okraje. Nevím ale, jak z těchto 50 jpg souborů jednoduše vytvořit 50ti stránkový PDF dokument?

Pokud dám v Open Office Soubor - Otevřít - označím 50 souborů jpg a zmáčknu tlačítko otevřít, otevře se mi každý obrázek v samostatném okně editoru Draw a export do PDF je možný jen po jednotlivých stránkách, což je mi k ničemu. Vím, že stránky se dají pomocí myši přetahovat a jejich obsah takto vkládat do jiných oken, toto řešení je ale u většího počtu stránek velmi nepraktické. Nevím, jak to udělat, aby se mi v tom Drawu obrázky samy naskládaly pod sebe. Děkuji za radu.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ježišmarjá...proč to děláte tak SLOŽITĚ?

Buď naskenujte papírové stránky do PDF přímo na skeneru..to umí dnes už téměř každý scaner..

Nebo pokud to Váš scaner neumí, dojděte si do nějakého copycentra, kde to umí...a bude to za pár korun..a Vám to ušetří spoustu zbytečné práce.

poseidon*
hodnocení

Nemohu ten dokument naskenovat, vyfotil jsem jej na úřadu, kde úředníci odmítají poskytovat papírové kopie.

No dobře, tak si vložte obrázek jednotlivě na 50 stránek wordovského dokumentu...a následně vytiskněte přes virtuální tiskárnu např.PDF995...

poseidon*
hodnocení

Bohužel, nemám Word. Používám OpenOffice.

To je uplne jedno jaky kancelarsky balik pouzivate. Prvne jste otevrel 50x soubor... je jasne, ze se vam otevrelo 50 novych souboru. Vy musite otevrit JEDEN novy dokument a do neho VLOZIT 50x jpg ...

doplněno 18.05.11 10:20:

Pres funkci VLOZIT -> Obrazek -> ze souboru ...

poseidon*
hodnocení

Děkuji, to bude jistě ono.

Kdyby měl skener, tak by to asi nedelal tak slozite ne? .-)

hodnocení

0x

Stahnete si toto:

stahuj.centrum.cz/...

poseidon*
hodnocení

Tak jsem program (jpegtopdf.exe) vyzkoušel, bohužel automaticky vytváří příliš velké okraje a nemá žádné nastavení, kde by to šlo změnit. Myslím, že OpenOffice je správná volba, ale bohužel neznám fintu, kterou by šlo otevřít více obrázku v jednom okně.

juldab*

Nainstaluj pdfcreator označ všechny obrázky pravým tlačítkem dej tisk jako tiskárnu zvol PDFcreator uprav vlastnosti a voila jeden dokument s hromadou obrázků

ferina68

díky moc. TOHLE JE SUPER RADA A HLAVNĚ TO FUNGUJE, KDYŽ UŽ MÁTE NASKENOVANÉ SAMOSTATNÉ OBRÁZKY !

Udělej to jak ti radil yakub. Otevři si Writer tam si vlož všech padesát fotek a pak to převed na PDF.
ferina68

zkusila jsem ten prográmek - sice funguje, ale nejde to přednastavit na formát A4 nebo rozlišení, takže se mi text umístil se doprostřed k horní straně obrovské stránky a vypadá menší než byl, nebo pokud je v převádění přednastaven formát A4, tak se zřejmě k němu přidává ještě nějaký silný prázdný okraj a výsledek je stejný, takže nevím k čemu je takovýhle program dobrý...

re*
hodnocení

0x

IrfanView umí vytvořit vícestránkové pdf

123456789*
hodnocení

0x

V práci na toto používáme PDF Creator, označí se fotky v počítači, dá se tisk, jako tiskárna se označí PDF kreator a pak se jen vybere, kolik obrázků a v jaké poloze na stránku a poté už jen místo uložení PDF souboru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]