Nejste přihlášen/a.
Mam jeden problem zapnu pc tak to zni jak pracka nevi nekdo cim to muze byt v servisu mi rekly ze se jedna o jeden vetrak kterej to muze delat a chci se jeste na jednu vec zeptat jak ovlivnim to aby se mi kousaly hry kdyz se to zahreje tak se hry zacnou kousat nemuze to byt zpusobovano slabym zdrojem nebo velka teplota a pa se hry kousou a nedaji se hrat stacilo by kdybych prikoupil dalsi vetrak teda dva vetracky jeden jako odsavani a druhej prisun vzduchu
Nic nikam nepřidávejte! Nejjednoduší a jedině možné řešení je výměna vadného ventilátoru. Kterého, Vám neporadím. To se dá zjistit až po otevření PC. Ventilátory stojí pár korun. Přehřívání (zvláště procesoru) může způsobovat sekání nejen her, ale celého PC. Pokud to zanedbáte, riskujete vážnější poškození počítače.
Jen ze jak muzu zjistit kterej ventilator je vadnej tak o jednoum vim ze je v poradku a to je ten co jsem koupil nemuze byt vadnej i ve zdroji kdyby na to aspon ekzistoval program na to aby se to dalo zjistit
Otevri case (skrin od pc) a zapni pocitac. Uvidis ktery vetrak se toci a ktery vrci Bezny postup. U novejsich typu case neni treba mit ani sroubovak. Nektere pocitace zase mohou mit pojistku aby se nezaply, kdyz se otevrou, ale je to jen kontakt, ktery staci stlacit nebo prelepit. Nic se nestane, nebojte, je to jen jisteni, aby spravne cirkuloval vzduch ci aby do pc v behu neco nespadlo ...
Pokud se netoci vetrak na grafice nebo procesoru, lze jednoduse vetracek sundat, otocit, sundat nalepku, pod ni je spuntik, pod nej kapnout olej a finito. U zdroje je to slozitejsi, ze se nejdrive musi vymontovat z pc ( s kabely si nelamte hlavu, konektory jsou reseny tak, ze nejdou zapojit blbe - nekam jinam) odmontovat horni dil zdroje, uvnitr vymontovat teprve vetracek a ten promazat.
Pokud je pc v prasnem prostredi, nemusi byt nutne vetracek vadny, ale jen zatuhly ... olej by mel pomoci.
Tak ja se nebojim vse si delam sam jen mne prave trapi tento problem stim vetrackem jinak bych to neresil ale i to sekani nekterych her prave takze rikate obadva ze nejlepsi je se podivat co a jak a asi bude nejlepsi to zaroven asi hned vysat aby nebyl tak velkej problem
Mam v planu si koupit filtry na vetraky jak na zdroj tak na zadny ma to nejaky vliv na to nebo ne asi ma ne a dost velkej bych rekl
Jakýkoliv filtr klade odpor chladícímu vzduchu. Nehledě na to, že ventilátor ve zdroji většinou fouká ven, takže Vám bude zadržovat prach v počítači. Pokud nemáte PC v extrémních podmínkách, filtry bych nedával. Stačí čas od času (jednou ročně) skříň otevřít a opatrně vysát.
JJ to delam porad se mi hodne uklada prach na ty vetracky a jinak ted jsem to skousel mit otevrene a cistil jsem vetrak na prosiku a potrebuji vedet jak se jmenuje ta pasta na to lepeni uz jsem zjistil ten duvod toho kriceni i tak a prave prosik a jeho vetracek je odlepeni tak ze potrebuji vedet jak se jmenuje pasta
Ta pasta neni na lepeni. Je to teplovodiva pasta ktera slouzi k lepsimu prenosu tepla z plochy procesoru na plochu chladice
Nemáte v chladiči prach?
Já jsem nedávno rozdělával PC a docela mě překvapilo, co se za cca. 6 neděl dokáže na chladiči zachytit za humus.
Větrák běžel jak o život, Everest mi ukazoval šílené teploty CPU, a po vyčištění ani nevím, že je PC zapnuté.
Nejdřív musíš zjistit kterej větrák to dělá. Když ho na pár vtřin zastavíš sirko nic se neděje.
To skusim az bude ta lepici pasta a pakse do toho pustim sice je to starej kram ale porad jede jak ma zvlada jak OS Seven tak i narocny hry a prave u tech hrach se to pak zacne kousat podle mne to dela ta vysoka teplota mnel jsem starej pc a tamhra slav pohode ale na tom to nejde se pak kouse jak svin
Takze dneska jsem koupil pastu a teploty jsou uz v norme pc jsem koupil pred pul rokem a nerikaly nic jen jsem to vysaval a tak ale na vetracky a hlavne jsem na chipy kaslal ale pak mne to zacalo stvat tak jsem koupil pastu a vse uz je v poho takze jsem velmi rad i ticho je uz to neni jak pracka =)
Ač počítačový laik, právě jsem četla článek na toto téma, tak ho vkládám:
novinky.cz/... Třeba to také pomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.