Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna IP adresy u O2

Od: cronaldo* odpovědí: 13 změna:

Dobrý podvečer všem,
Potřeboval bych změnit IP na dynamickou. Zřejmně budu muset zavolat poskytovateli, ale nevím, co od toho čekat. Můj poskytovatel je O2 a chci se zeptat, lze-li to udělat jinak, než volat? A když už zavolám, bude to něco stát, ta změna? Předem díky za odpovědi..

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raduz*
hodnocení

0x

Zmena by Vas nemela stat nic - naopak se plati za statickou IP.

Jen by mne zajimal duvod, proc chcete dynamickou?

cronaldo*
hodnocení

Jelikož jsem milovník her a rád hraji po internetu. Bohužel, kamarád mi blbnul s PC a na oblíbených herních servrů, jsem dostal BAN. Tudíž bych chtěl vysvětlit, že jde pouze o nedorozumění a hrát dál. A zároveň kvůli mému bezpečí, přijde mi to bezpečnější, než mít stálou IP.

raduz*
hodnocení

0x

A prijde Vam fér, že někdo získá po Vás tu zabanovanou IP? A nebude ani v nejmensim tusit, proc mu nejedou jeho oblibene herni servery? Bylo by fajn se k tomu postavit celem, vysvetlit situaci a pozadat o stazeni IP adresy z blacklistu.

cronaldo*
hodnocení

Není jak.. Hledla jsem nějaké řešení, ale kontaktovat je můžu jedině na serveru.. Ovšem pokud tam budou..

juldab*
hodnocení

0x

Dynamická IP u ADSL je vlasně statická která se mění ztěží jednou za půl roku. Spíš se jedná o to že kdyby se něco stalo tak nemá povinost tuto adresu vám rezervovat. Takže si nic nepolepšíte. Dokonce je možné že dynamickou IP máte.

hm*
hodnocení

0x

U Telecomu stojí pevná IP-adresa 120 Kč měsíčně. Jseš si jist, že máš pevnou adresu?

cronaldo*
hodnocení

Jo, to nevím.. Ale každopádně je stále stejná!

cronaldo*
hodnocení

Potřebuji prostě jinou IP, než mám teď, ale bohužel nevím jak jí změnit.

juldab*

Zkus vypnout modem od všech drátu a nechat ho nějakou dobu, třeba ti naběhne s novou IP adresou. Šlo to tak se starejma USBčkovejma ale nevím myslím že tabulku to bude držet pěkně dlouho. Naschvál napiš jak jsi dopad.

cronaldo*
hodnocení

Dobrá.. Vyzkouším..

cronaldo*
hodnocení

Tak nic, stále stejná IP..

Nu vypnutí na pár minut nepomůže. Vím, že ip se ti změní změnou routeru, to stejnou nečapne a nebo jednoduše pár zkus nějakou dobu na noc vypínat router a uvidíš zda se změní, ale moc tomu nevěřím. Zkus tedy na routeru pokud to jde tak znovu zkusit ručně navázat spojení, mhlo by to taky vzít jinou...

juldab*

Vono to není tak jednoduchý jeho modem se spokí s DSLAMem a ten teprve dá dotaz na DHCP takže bud mu vnutit svou adresu ale to DSLAM asi nezkousne nebo zkusit změnit MAC ate to ho nemusí propojit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]