Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký monitor? LCD VS. LED

Od: dothe odpovědí: 4 změna:

Čau, jaká technologie LED nebo LCD je podle Vás lepší na monitor k PC. Využíval bych ho především na hry.

doplněno 29.12.12 15:16:

ještě taková malá otázka, Jde propjit monitor s počítačem pomocí HDMi kabelu? a né jen DVI-D jak to mám teď ja?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Technologie zobrazení je u LCD i LED naprosto stejná - liší se podsvícením, klasické displaye jsou podsvícené zářivkami, LED diodami... Za mne je při podobné kupní ceně lepší klasický (LED má zase nižší příkon)...

Nejlíp si monitor vybereš, když se na něj půjdeš kouknout (důkladně) a nebo jej koupíš na netu a (přinejhorším) využiješ práva na bezplatné vrácení do 14 dnů...

A - ano, existují i monitory s připojením HDMI...

hodnocení

0x

Rozhodně je lepší LCD s LED podsvitem, nejen že má nižší spřebu, ale díky lepšímu spektru bílého světla LED, má i lepší a brilantnější obraz a podání barev.

dothe
hodnocení

Takže co je lepší? Nějak jsem to nepochopil, "rozhodně je lepší LCD s LED podsvitem"

mowla*

Technicky je display v obou případech LCD... Dokonce může být týž display podsvícen v jednom typu monitoru tím a v jiném oním zdrojem světla...

V případě monitorů označovaných jako LCD je vlastní display podsvícen zářivkou (CCFL)...

V případě monitorů označovaných jako LED je vlastní display podsvícen LED diodami - a to třemi různými způsoby...

_______

Zdánlivě jsme s Bmbx ve sporu ohledně volby podsvícení displaye *)... ;) Nemyslím si to... :-D

Běžné - ´masové´, LED monitory mohou být ´šizené´ (jde o ´módní trend´ - tedy se prodávají i bez ohledu na technické ´nedostatky´) - a - upřímně, běžný uživatel to ´nepozná´-neřeší, takže proč ne?...

Jiná situace je u špičkových monitorů - ale který si koupí monitor za cenu nadupaného herního pecka? :-D

*) Já doporučuju LCD - v tomto případě - ze dvou důvodů - jednak mezi LCD už jde ´těžko´ koupit nový nad 5 ms odezvy (mezi LED klidně 8 ms) a jednak výroba CCFL je ´vychytaná´, LED dosud ne...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]