Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
muj notebook s OS WIN7 se začal dost zpomalovat až jsem ho musel vypnout natvrdo.Spustil jsem ho v nouzovém režimu kde ještě jakštakš funguje a zjistil jsem error na disku. Dal jsem tedy kontrolovat disk s následnopu opravou chybných míst tim operačním programem CHKDKK nebo jak se jmenuje ...
Po restartu začala kontrola. Disk je 320Gb a je kontrolováno 144000 souborů.Už to jede přes 20 hodin a pořád nachází a opravuje chybné clustery a to je teprve skoro v půlce. Ted jich bude takových 70 chybných určitě. Mám to vydržet do konce a nebo rovnou mužu jít shánět nový disk...což asi stejně udělám. Ale jen mě zajímá jestli to ten program dá trochu do kupy . A je to vždy tak zdlouhavé?
Díky za rady a informace
Délka běhu je ´normální´, klidně může běžet i několik dnů...
Chybné clustery nejsou problém (obvykle jde o ´nalezená-ztracená´ data), nejde o fyzickou vadu disku - vydrž...
Tak to trvalo 40 hodin a stejně to nešlapalo jak má tak jsem přeinstaloval OS.Ted to šlape v pohodě ale vyskočila na mě hláška že mam ihned zazálohovat že pevný disk je vadný. Ignoroval jsem to ,a jedu dál než to exne uplně ,nemam co zálohovat a zejtra se poohlídnu po disku. Samsungu HT320HJ se raději vyhnu díky za rady a info .
Zkus buď značku Seagate nebo Western Digital. Seagate jsem měl ještě z našeho druhého PC donedávna (80GB a pár let už měl našlapáno a pořád bezchbně jel) a teď mám WD Caviar bluea 500GB a taky si nestěžuju.
joo no mam dva externí disky od verbatimu a taky jedou už pár let bez problému a seagate mam ve velkym pc jako primár a už frčí 5let v pohodě tak zkusim asi seagate
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.