Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám notebook HP Pavilion dv6-3140 ( alfacomp.cz/...) a chci aktualizovat BIOS (současná verze Hewlett-Packard F.13, 6.8.2010) a potřebuju vybrat kterou verzi mám nainstalovat h10025.www1.hp.com/... jsou tam 2 BIOSy
Pokud jde vše v pořádku, tak BIOS aktualizovat není třeba.
A měl by to být ten novější - ten první.
Nebo můžete nainstalovat nejprv ten druhý a pak ten první...
Já jsem BIOS aktualizoval pouze jednou přes disketu v jenom starším notebooku.
Jak je notebook pomalejší? - popište to prosím. Můžete mi prosím napsat i přesnou specifikaci - RAM paměť, Grafická karta, Procesor + frekvence, operační systém /ten teda bude asi Win7 x64, že?/ apod.
Jinak pokud je notebook pomalejší, tak bych počítač nechal zkontrolovat aktualizovaným antivirovým programem /nebo pomocí ESET OnLine Scanneru/, antispyware programem /například Spybot Search&destroy, nebo Spyware temrinator, nebo Ad-Aware, nebo SUPERAntispyware,.../.
Dále bych pokračoval tím, že bych proluxoval seznam Startup - programy, které se spouštějí hned po startu systému - nechat jen to nejdůležitější /určitě vypnout kecálky - ICQ, Skype a podobné/.
Určitě nechte vyčistit registr a disk od zbytenčých a neplatných záznamů/souborů nějakým čistícím programem - nepaříklad Advanced Systemcare nebo CCleaner. Oba programy umožňují i správu Startup.
Advanced SystemCare doporučji používat - Rychlá údržba 1-2× za týden, Hluboká údržba 1× za měsíc/3 týdny.
Pokud se rozhodnete pro CCleaner, tak ten tak 1-2× za týden. Pokud se rozhodnete pro CCleaner, doporučuji ho doplnit sestreským programem na defragmentaci - Defraglerem. Defragler stačí spustit 1× za měsíc.
Advanced SystemCare má v sobě defragmentátor pro systémový disk, ale doporučuji instalaci jeho doplňkového programu Smart Defarg 2.
Dále je dobré pravidelně instalovat aktualizace a vypnout různé efekty, které ve finále jsou k ničemu, práci nepatrně zpomalují a ještě žerou systémové prostředky.
Klidně si tam nechte vzhled Luna nebo Aero, ale doporučuji vypnout různé efekty jako jsou animování oken při maximalizaci a minimalizaci, různé stíny pod kurzorem apod. Vše toto lze vypnout bu´d přes Ovládací panel Systém nebo Zobrazení.
Prozatím asi vše.
Dobré je i
V počítači nejsem žádný začátečník pouze jsem ještě neaktualizoval BIOS a nechci udělat chybu a asi jste stále nepochopil co po vás chci :D a nedověděl jsem se vůbec nic nového
Doporučuji tento ftp.hp.com/... je novější a nejspíš bude mít vychytany nějaký mouchy.
Jinak je celkem klasika u notebooku aspon jednou aktualizovat BIOS taky je to klasika pokud chceš tzv tunit. Pak se ale používají BIOSy trochu hacklý to se ale doporučuje jenom velmi silným nadšencům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.