Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pripojim jack ale zvuk se neprepne do repraku

Od: mxm1919 odpovědí: 9 změna:

Zdravím.
Mám ACER Aspire One D255. běžící na WIN XP
Když připojím reproduktory nebo sluchátka do klasického vstupu integrované zvukovky, ntb stále hraje z integrovaných reproduktorů a ne ze zapojených...
Když byl nový, jelo to. Myslel jsem si, že to je nainstalováním WinAMPu nebo Codec packu (K-lite 7.1), oba jsem odinstaloval, ale nepomohlo to. Teď mě napadá nějaké nastavení OS, které stále přehlížím, případně chyba vzniklá nainstalováním nějaké automatické aktualizace.
Většinou google pomůže, ale tento dotaz se celkem složitě zadává, aby to vyplivlo relevantní odpověď.

Ví někdo jak na to?
Mockrát děkuju

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Přepínání integrovaných reproduktorů na sluchátka nebo externí reproduktory se děje elektronicky - jakmile zvukovka zjistí, že je v konektoru zapojena zátěž tak vypne integrované reproduktory. Zkusil bych přeinstalovat ovladač zvukovky.

maxxim1919
hodnocení

Již jsem zkoušel... Jak stejným ovladačem, tak jiným (jinou verzí stejného ovladače)...
Když do ntb zapojím externí zvukovku, do ní reproduktory, tak to jede - což ale není pro mě vhodným řešením (při zapojení do klasické integrované zvukovky stále nefunguje).

Napadá mě ještě špatný konektor, ale zase je divné, aby to jeden den šlo a druhý již ne (jedině, že by se něco odpálilo na základovce - ale po 5 dnech u nového notebooku taky nepravděpodobné)...

hodnocení

0x

Přeinstaluj ovladače na zvukovku a uvidíš...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Nestrkáš to do jiný díry?

maxxim1919
hodnocení

tuto odpověď bych nejradši (jako ironii) označil za dobrou odpověď...
když má zvukovka pouze 2 inputy, oba značeny klasicky (růžový mikrofon, zelené sluchátka), tak pro mě opravdu není po několika letech uživatelské práce s PC problémem rozpoznat, "která díra je správná"

Promiň, ale já osobně po letech práce správce sítě neberu divné například ani zdánlivě nemožné špatné zapojení konektoru do COM portu...

Pokud nepomáhají ovladače, tak by stálo za pokus zda jde konektor mikrofonu a asi reklamovat. Mě takhle nic jinak nenapadá... Možná ještě někdo z kolegů?

maxxim1919
hodnocení

ale ano, nepopírám, že se to nemůže stát, v tom máte pravdu... každopádně je byla první věc, cojsem kontroloval, než jsem začal hrabat do driverů a podobného.

konektor mikrofonu jde, to jsem také hned zkoušel. z toho jsem také usoudil, že chyba bude zřejmě v daném konektoru nebo někde po cestě (spoj na mb nebo na sb)...

reklamaci budu řešit za měsíc, dříve to pro mě nepřipadá v úvahu.

děkuji za vaše názory a rady, aspoň jsem si ověřil, že postupuji správně a že si nemyslím uplné blbosti.

ladinpraha*

Ale znáš to, někdy nakonec zjistíš, že příčinou je úplná kravina, která by tě ani ve snu nenapadla.

izzi
hodnocení

0x

pokud nepomuze kompletni reinstal OS+drivery tak je to s nejvetsi pravdepodobnosti hardwarova zavada.

nejcasteji se odpaluje integrovany zvukovy kodek, nebo zesilovac (nekdy to jde poznat i okem, na MB nekde pobliz audio vystupu bude chip s napisem REALTEK. nektere desky to nemaji na MB, ale na pridavnem daughterboardu). nekdy se taky stava ze je spatny mechanicky kontakt ve vystupnim konektoru.

sikovny servisni technik desku promeri, vymeni jeden nebo dva chipy a zvuk funguje jak ma. bohuzel doma je tato oprava nerealna, je k tomu potreba multimetr, schema zakladni desky, horkovzduch a nove chipy.

PS jeste je tu moznost ze by na to mohlo pomoct preflashovani biosu, ale pravdepodobnost je velmi mala, tohle mi pomaha na jeden pripad ze sta...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]