Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Upgrade na Windows 8 - nedostatek místa

Od: pidgin* odpovědí: 5 změna:

Chtěl jsem se pokusit o upgrade ze současných XP na Windows 8, ale hned zkraje se objevil problém, protože mi instalační soubor vyhodil hlášku, že nemám dost volného místa (konkrétně 20 GB) na disku C:. To je sice pravda, ale nevím, jak to mám vyřešit. Pro disk C mám vyhrazeno dohromady jenom 20 GB, které mám v současnosti z nějakých 80 % obsazené. Dalo by se to vyřešit i nějak jinak, než že bych nejprve přeinstaloval XP a a vyhradil bych si pro disk C víc místa? Předem moc děkuji za radu!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

1x

Nainstaluj si Win7 a uděláš nejlíp.

praivo*

Dal bych ti bod, ale už nemůžu :(

praivo*
hodnocení

0x

Dá se to vyřešit - vykašli se na Windows 8, ještě to není OS dobře použitelný na PC.

doplněno 28.12.12 21:01:

Pro Cčko můžeš vyhradit víc místa i bez přeinstalace, třeba pomocí programu EASEUS Partition Manager nebo GParted LiveCD.

luke237
hodnocení

0x
Na Internetu se daji najit postupy jak instalovat W8 i na mensi misto. Finta spociva v obejiti standardniho instalateru a spusteni primo instalacnich souboru, jestli si to pamatuji dobre. Jen jsem to zahledl, detailne jsem ten postup nestudovat.
luke237
Jeden z prvnich odkazu na Googlu: upgrading to Wind/.... Jemu stacilo 8,5GB na primou instalaci z DVD. Cili to ani neni to obchazeni, o kterem pisi vyse.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]