Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hláška - chybí disk

Od: beruskapetra* odpovědí: 7 změna:

V posledních dnech pokaždé, když odejdu od PC, byt jen na 10 min. Objeví se mi hláška:

Windows - Chybí disk.

V jednotce není žádný disk. Vložte disk do jednotky A.:

a volby:

1) Storno

2) Zkusit znovu

3) Pokračovat

Když vyberu jakoukoliv z možností zobrazí se znovu to samé a zmizí to až po opětovném odkliknutí. Potom PC běží normálně až do okamžiku, kdy se zase vzdálím...

Jak se této hlášky zbavím?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Ty máš disketovou mechaniku? Tak ji v biosu vypni.

beruskapetra*
hodnocení

já si s biosem nerozumím, budu muset říct někomu o radu... někomu kdo je blízko u mě... Díky.

juldab*
hodnocení

0x

Podívej se jestli nemáš nainstalovanej nějake spořič z disku

hodnocení

0x

Neodcházejte od PC*smich*

zajixxx*
hodnocení

0x

Zřejmě máte nainstalovanou aplikaci, která pro svůj chod potřebuje disk v mechanice ( např nedoinstalování některé aplikace - např. ovladače tiskárny..)... nepíše tam čemu to chybí? :)

pokud to dělá jen když si delší dobu nevšímáte PC, vypadá to na závislost spořiče obrazovky na disketě (či CD). Podívejte se do nastavení spořiče a případně ho vypněte.

bena*
hodnocení

0x

Nevím, ale co takhle udělat úklid v registru pomocí Advanced SystemCare 4, nebo pomocí CCleaneru?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]