Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr nového pc

Od: denny* odpovědí: 16 změna:
Zdravím mám otázku? Jaktože je počítač s procesorem AMD frekvencí 1.8Ghz a ňákym tim FSB 800Mhz lepší než pc s Celeronem 3.2Ghz FSB 800Mhz. Mě se teda víc líbí 3.2Ghz. ňák to nechapu.
A tedy další otázka když budu mít hru která chce procesor 3Ghz tak na AMD 1.8Ghz mi nepude že? a na Tom 3.2Ghz ano? díky za odpověď Denny

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Asi takhle. Firma AMD má jiné značení výkonu procesoru než Intel, ke kterému je tento výkon vztažen. Např. AMD Sempron 3200+ má FSB 800MHz a reálná frekvence procesoru je 1.8 GHz. Tedy nám to říká, že 1.8 GHz procesor AMD má stejný nebo lepší výkon jako procesor od firmy Intel na frekvenci 3.0 GHz.
Pokud hra vyžaduje procesoru s frekvencí 3.0 GHz, můžeš použít obě varianty.
denny*

Takže když bych si vyhlíd ňákej počítač na kterej bych i měl a napsal bych ho sem poradíte mi jestli je dobrej.

Třeba kamarád má už počítač dlouho a má taky AMD 1,75Ghz a teda že by to byl ˇˇnákej zázrak.

Já sem dam ňáký odkazy na už hotový počítačový sestavy. Na to abych si nechal sestavit nemám finance.

díky za odpověď denny

klidně sem vlož, co máš. Jen jsem ti chtěl říct, že nechat si složit počítač nemusí být nutně dražší než koupená sestava. Sám skládám PC už několik let ke spokojenosti ostatních. Chce si to ale ujasnit, k čemu má PC sloužit.
denny*

Třeba tenhle jaký má v porovnání z intelem výkon? Zhruba díky.

pcexpert.cz/...

Jo a ještě druhý kamarád si koupil sestavu acer z procesorem AMD který má frekvenci tuším 2,4GHz ale nfs carbon který má doporučený hw 3Ghz a vyší a na plný se mu to kouše jako prase? Jak to?

No ono totiž hlavně ve hrách nezáleží jenom na rychlosti procesoru ale taky hlavně na výkonu grafické karty. Řešením kamarádova problému by bylo snížit rozlišení monitoru případně nenastavovat tak vysoké detaily. Další možností je nákup nové grafiky vyššího výkonu.
To uváděné PC je celkem standardní sestava. Zázraky od ní nečekej. Jo a je to bez monitoru!
denny*
on má právě novou grafiku myslím že je to 510-ka .
A na hrách se uvádí požadavky podle AMD nebo Intel? Protože to by bylo vlastně jasný.
A co ten POČÍTAČ je to aspoň trochu dobrý vyrovná se to tomu celeronu 3,2GHz
nebo spíš pude mi na tom hra která má takovýhle požadavky? Já bych si vybral sepší PC ale můžu si koupit max do 15 000,- Za to si asi počítač sestavit nemůžu nechat protože jenom 2000 a víc tisíc si řeknou za to že mi to smontujou.
510 asi neee.
Na hrách uvádí reálné frekvence,ale ty si musíš prostym rozumem přepočítat co je to pak u AMD.
Za 15tis moc supr sestavu neuděláš,bude to taková normální...o chloupek lepší než co jsi dal odkaz.
Jinak ohledně kamaráda..má opravdu 1,85GHz? Neni to třeba 1800+ čili reálná frekvence cca 1,3-1,4 by voko a to je jasný že nový hry neutáhne.
Spiderovi věř v ničem ti nekecá ;)
To Spider: no na pcexper mě dostala tato věta: Pokud chcete hrát hry musí být grafická karta výkonná (min. 256MB) Po tomto jsem si raději další nápovědy nečetl,páč to jsou pak ty lidi jak hlídaj paměť a koupí LE verze páč paměti to má přeci dost ne?
To Denny: Zatím asi budeš muset koupit to, na co ti stačí peníze. Až našetříš, můžeš případně koupit lepší grafiku či pamět.
To Maverick: to máš stejný, jako když"kyslíkáři"lákají nové uživatele na jejich vysokorychlostní"neomezený"super mega giga internet tím, že na hry potřebují strhující rychlost *smich* Nejlépe 2 - 4 giga
denny*
asi jo no koupím si prostě ňáký ten počítač. a pak si ten procesor dokoupím jestli tam teda lepší pude. Ale díky za rady a poslední otázka na datard.cz maj v nápovědě že u procesoru kdyz je třeba blala 3200+ tak to 3200 udává frekvenci z porovnáním z intel je to pravda? A podle který se mám orientovat 3200Mhz nebo 1800Mhz? díky
U Intelu se bere jeho skutečná frekvence, u AMD ta, která je k Intelu vztažená, tedy třeba 3200+. Co se týče výběru procesorů, já osobně bych volil něco ze stáje Intel.
denny*
A proč tedy počítač který má procesor od intelu 3,2 má vždy v popisu na kancelářské aplikace. Zatímco AMD 1,8 má v popisce na středně náročné hry?
I ze slušného procesoru uděláš pc na kancelářské použití úplně jednoduše...štačí mu dát malou RAM (256-512) integrovanou grafiku a už je jasný že si na tom moc her nezahraješ...

denny*
Prosím je lepší Intel 2-jadro 2X 2,8Ghz nebo AMD Athon 3500+ myslím prostě tam je napsaný pracovní frekvence 3,5Ghz dikec denny

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Vim, ze v diskuzi pod clankem maji ke kvalite tohoto clanku

technet.idnes.cz/...

nekteri vyhrady, ale pro uvod do soucasneho hardware za rozumny peniz to urcite postaci.

denny*
jo a kde mám ukrast 20 tisíc?
... Mňo ... když máš 15, tak můžeš ještě přišetřit, udělat nějakou brigádu a tak ... *nevi*, nebo vol komponenty ještě o něco horší (levnější)*bzum* a tím srazíš cenu ... Však ty si poradíš *smich*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]