Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domací server s Linuxem

Od: miraturek* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, Máme domácí servr s os Linux. Mel sem ho pripojený přes ADSL Modem, ale jelikoz sem zmenil operatora tak mi poslal novej modem a uz servr v síti nenajdu,,, mohl by mi nekdo poradit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

To bude nejspíš IP-adresami. Je potřeba zjistit IP-adresu serveru, IP-adresy počítačů a způsob přidělování IP-adres (buď je přiděluje modem prostřednictvím DHCP, nebo je máte napevno zadané). IP-adresy musí splňovat určitá pravidla, aby se počítače "viděly".

miraturek*
hodnocení

Aha no koukal sem na to a zjistil sem, že máte pravdu,,, predtim sem se dostaval na servr pres 192.168 atd. a ted je to 10.0.0.138,, myslite že se to dá nekde na routru změnit? mam Zyxel p 600 děkuji

hm*

Určitě ano. V konfiguraci modemu to bude, někde v sekci LAN. Jen si nejsem jist, zda server bude dostávat vždy stejnou adresu.

miraturek*
hodnocení

a da se zjistit jakou adresu ma ten servr?

hm*
Já myslel, že ta 10.0.0.138 patří serveru. Určitě se adresa serveru zjistit dá, jenže vůbec nevím, co to je za server, jestli je u něj monitor a klávesnice atd. A nemá tedy pořád tu stejnou IP, jako míval dřív? Zkuste si ve WIN na chvíli nastavit ručně tu adresu, co bývala dřív a pak se zkuste připojit k serveru.
Jinak IP-adresu snad lze zjistit programam arp (příkazem arp -a), ale nevím, jestli ve win je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]