Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Využívám v rámci možností (uplně na konci města) v rod.domku asi 5 let wifi připojení od jednoho místního poskytovatele.Bohužel za poslední měsíc se připojení tak zhoršilo že je skoro téměř nepoužitelné.Nevíme kde může být problém.I dodavatel tvrdí že žádný problém nevidí a musí to být nějaké rušení které se objevilo.
Chová se vše tak že ráno vždy běží internet výborně.Při pingu na jeho přístupový bod tak 4-6 ms kolem poledne už se ping zvyšuje a rychlost se horší a večer už se ping pohybuje třeba kolem 1500-3000ms plus do toho i výpadky takže KO.V noci a ráno zase klídek a frčíí to..
Poskytovatel se snaží problém řešit a nevidí ve špatných večerních časech žádný extremní problém(hromadné stahování atd).Prostě si myslí že mezi mnou a ním vzniklo nějaké "nové" rušení které bude vubec problém najít a odstranit.
Nevím co s tím.Na výběr v části kde bydlím jiného poskytovatele ani nemám (mimo adsl)
Myslíte že problém to jak se to chová může zpusobovat opravdu nějaké nové rušení nebo poskytovatel trochu "mlží" problém může mít sám někdo on ,nebo mu někdo sít zatěžuje a nechce mi to přiznat.?
Jak jsem psal večer ping třeba 1tis až 3 tis.pak to třeba najednou spadne na 10 minut na krásné 3 ms a pak zase tragedie atd..dokola.Celé dopoledne paráda.
děkuju
Co tam máte za anténu a výkon? Určitě rušení od sousedů a ta nedostupnost od odpoledních hodin do noci na to přesně ukazuje. Budete muset zatlačit na poskytovatele Internetu at situaci řeši vy platíte za něco co nefunguje. V takových chvílí veďte rozhovor, že služba vůbec nefunguje jinak se to nebude řešit.
Měli jsme podobné problémy u nás na vsi. Došlo to tak daleko, že skoro všichni dali hromadně výpověď a přešli na ADSL. Od té doby jsou všichni spokojeni a původní poskytovatel už u nás není vůbec. Ale tam to bylo tím, že prodával připojení velkému počtu účastníků a nezajistil dostatečnou rychlost. Tudíž přišel o kšeft.
nooo já to vidím taky na adsl .Už mi docházejí nervy.Včera jsem držel notebook nad hlavou byl jsem odhodlán s ním mrsknout o zem když sem viděl jak se mi seznam načítá 3 minuty...pak jsem si to rozmyslel
Protože opravdu najít problém bude běh na dlouhou trat a ani se to najít nemusí,Je tu klasická zástavba rodinných domů plus za mnou roste a postupně satelitní městečko.Takže si nedovedu představit pátrat dům od domu co by mohl kde kdo mít a co muže rušit.S poskytovatelem i když je to kamarád moc řeč a chut něco řešit není.U něj je vše v pořádku.Kolik má moje antena decibelů nevím je to taková bílá kostička.
K tomu ADSL když se rozhoupu.Stačí pro 3 lidi v domácnosti 2 MB? Nejsme stahovací jen klasický internet pošta,stránky atd..
díky
prolustrujte kanaly wifi a budete moudřejší. Nikam nemusíte chodít. Jinak 2M je už docela zoufale málo, ale pokud jde jen o prohlížení stránek, tak stačí, je to na hraně.
Děkuji.Mohu Vás poprosit jak "prolustrovat" nebo jak se to dělá? je na to nějaký prográmek?
Nejsem až zase tak co se týče PC "odborník"
Moc děkuju
Ano asi zkusím ADSL O2.Ted jsem si ověřoval dostupnost mám sice jen max 8 MB (jak jsem psal jsem na konci města) ale i tak si myslím že to bude pro nás po tom trápení ted s wifi procházka rájem...
Jinač ale to stojí 505kč(Optimal) ukecat to lze asi jen u stávajících zákazníků co chtějí odejít.
Ještě bych doplnil, že pokud by ti to po roce chtěli zvednout, stačí do telefonu říct, že chceš ukončit smlouvu a přejít k jinému poskytovateli - velice rádi ti to sníží na původní nebo ještě níž. Mám s tím osobní zkušenost.
Ještě se krátce vrátím.Otázka pro Claymana nebo i ostaní.Tak jsem si nechal proskenovat dostupné wifi sítě v okolí a jedna sít má opravdu stejný frekvenční kanál jako moje 2,422 a kanál 3.Ale ta sít je tu už delší dobu myslím že ještě před mým problémem.Myslíte že to může být opravdu původ problému? Pokud by to rušilo tak stále? nebo jen někdy protože jak už jsem psal rána a odpoledne jsou normální.
A druhá otázka když se rozhodnu pro ADSL mohu vést ethernetový kabel asi 8 metrů venku po rovné plechové střeše? kabel by na střeše ležel takže v zimě sníh,léto slunce.Vím že to není štastné řešení ale jinak mi čeká docela velké vrtání,tahání,předělávání.Krátce tím venkem je to jednoduší.Určitě je nějaká venkovní kabeláž,plus venkovní husí krk nebo nějaká ochrana.
dík za odpovedi na otázky
Ohledně kabelu ti dají informace montážníci z O2, až ti to přijdou zavádět. Mě volili taky nejkratší cestu. ono zase čím delší kabel, tím hůř, takže i oni sami se snaží o co nejkratší vedení. A po venku to věšej běžně, nevím sice jak je to s ležením, ale to už ti poraděj. Zavedou ti to až na místo, kde máš počítač nebo router.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.