Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CD ROM Nenacte zadny disk, i kdyz je OK

Od: petusss* odpovědí: 10 změna:

Dobry den, mam takovy problem ze ma romka nenacte zadny disk.Po vlozeni se jen zatoci, udela ten nacitaci zvuk a nic

nevim cimto muze byt :/ Vypada ze je ok, cocka neni poskrabana ani zaprasena atpk.. jedna se o zarizeni

Slimtype DVD A DS8A3S SCSI

Poradil by mi prosim nekdo co mam delat?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hepcziiik*
hodnocení

0x

Zkusil bych mechaniku v jiném PC. Pokud tam bude fungovat, tak se jednoduše hádají nějaké komponenty. Zkuste mechaniku ještě zapojit na jiný konektor, např. aby nebyl na společném kabelu s HDD (nemyslím tím samozřejmě napájení...)

knowhow
hodnocení

0x

Vyměnit "romku". Nebo ji nechat opravit pokud myslíte že se to vyplatí.

"Vypada že je OK" ? Podle čeho "vypadá" že je ok?

Zřejmě není když nenačte CD.

Možná máte příliš poškrábane nebo špinavé CD, pokud ste jich zkoušel víc a CD jsou bez poškození, pak je poškozená mechanika. Zkuste vyčistit optiku, čistícím CD, nebo ručně po odejmutí vrchního krytu, jemným štětcem.

Pokud ani to nepomůže, pak Vaše "romka" opravdu není OK.

Hodně štěstí.

petusss*
hodnocení

Zapomnel jsem napsat ze jde o notebook. Takze to neprepojim ani nedam do PC:/ Vypada podle toho ze neni nijak poskrabana nmebo zdevastovana. CD jsem zkousel vic. Potrebuji prave reinstal OS ale bez oma to nepujde. Dekuji za odpovedi :))

hepcziiik*

i mechanika do notebooku jde zapojit do PC. pokud se nepletu, mají stejný konektor. OS jde instalovat i např z Flash disku. netbooky taky nemají žádnou mechaniku...

juldab*

OS nainstaluj z Fashky.

petusss*
hodnocení

takze kdys noramlne stahnu win 7 64bit z netu hodim na flash disk - vlozim svuj prodcut key. vse bude ok? dekuji mnohokrat za rady! :))

hepcziiik*

proč by si stahoval OS z netu, když máš originál? *cert**smich*

juldab*

Protože mu nejde DVD. Musíš použít spec soft na formátování bootflasky.

doplněno 03.05.11 16:55:

Ale nevím jak je to s 64 nikdy jsem nedělal.

hepcziiik*

mnojo, mě nenapadlo, že má asi jen notebook. já mám doma i klasické PC... :)

juldab*

Já mám doma taky lahvový pivo ale přesto jdu na točený *pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]