Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci Win xp mám linux

Od: dexider odpovědí: 9 změna:
Ahojte prosím o radu. Dostal jsem notebook a má jen Linux linpus. Chci tam nainstalovat Windows XP. Instalační cd mám. Dám boot z cd a stejně vždy naběhne linpus... Poraďte prosím, děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Musíš najet do BIOSu a nastavit pořadí bootu na CD - first, HD-second.

doplněno 11.02.13 13:25:

Potřebuješ z CD nabootovat, ne "to setup.exe spustit příkazem"...

doplněno 11.02.13 13:28:

Mikihans: Ten XXXX je jen nějaký pitomec, vůbec na něj nereaguj...

*smich*

doplněno 11.02.13 13:50:

Dexider: Jenže - pokud z CD nenabootuješ, nemůžeš z něj instalovat (na systémový) oddíl...

Je to CD opravdu instalačka (a je v pořádku)? - nabootuješ z něj na jiném počítači? Pokud ano a máš dobře nastavený boot v BIOSu, je pravděpodobné, že je špatná mechanika.

dexider
hodnocení

Ano tak to mám nastaveno. Potřebuji to setup.exe spustit příkazem. Kdyby tam byl dos tak to zvládnu... Ale linux to jsem v pérdeli..
iz*

A máte bootovací CD Win XP (ne každé CD musí být bootovací)? Jaké informace se Vám objevují při pokusu nabootovat z CD?

doplněno 11.02.13 15:46:

Ano, může v tom být rozdíl. Instalaci, případně opravu původní instalace lze spustit z prostředí Windows, bootovat lze pouze z bootovacího CD.

Bootovací CD si můžete udělat sám. Dám Vám se odkaz na Google s odkazy na návody na přípravu bootovacího CD. Každému vyhovuje něco jiného a já bych se výběrem konkrétního návodu nemusela trefit do Vašich potřeb.

dexider
hodnocení

Jsem debil, omlouvám se. To CD je instalační a to je asi něco jiného než bootovací CD?
xxxx*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

hahaha nevím proč se smějete, to je správná rada, protože jestli má správné instalační CD a správně nastaveno bootování z CD, tak by mu instalace musela naběhnout, naprosto nezávisle na tom co tam má nainstalováno za OS.

dexider
hodnocení

Ale ono se to nebootuje. V Bios mám first boot-CD a stejně nic. Ve Win to CD normálně naběhne samo přes autorun...
majsterjoe*

V tom pripade opravdu nemas bootovaci CD, je treba to vypalit na nove medium s tim, ze musi byt bootovaci. To ze automaticky najede v systemu nic neznamena.

praivo*
hodnocení

0x

Doporučuji se vykašlat na XP i Linpus a pomocí flash disku nainstalovat nějaký "pořádný" Linux, například Ubuntu nebo některou z jeho variant, Mint atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]