Nejste přihlášen/a.
Dobry den, rano jsem zapl notebook a vsiml jsem si ze se nabiji pritom jsem ho vubec neodpojoval od proudu. Prijde mi divne ze by se vybil kdyz byl pripojeny k proudu. Muze byt v necem problem?
ladinpraha:
jasně chová se podle vlastního rozumu, proto se pak mnoho majitelů notebooků třeba po roce takového provozu diví, že při použití akumulátoru vydrží plně nabitý notebook běžet 10minut . Ne všechny notebooky se při nabíjení chovají ke své baterce tak jak by měly.
Pokud nezaznamenám problém s baterií, tak bych to neřešil.
Proč nenapíšeš vlastní vysvětlení?
Pokud se zaznamená problém s baterií tak může být už pozdě. Vysvětlení pro to nemám, ale pokud by se mi něco takového stalo, tak bych rozhodně v klidu nebyl. Baterie v notebooku má minimální samovybíjení, navíc u notebooku připojeném do sítě opravdu není důvod aby se jen tak pro nic za nic začala nebíjet - nebo tobě se to stává?
Já ho v síti nenechávám, ale docela bych věřil tomu, že i když zůstane zapojený do sítě, tak se dobíjení v okamžiku úplného dobití vypne a může tak dojít k určitému poklesu napětí. A dobíjení se zapne až tento pokles dosáhne opět nějaké úrovně nebo až NB zapnu.
Až na to, že pokles na nepoužívaném Li-XX akumulátoru, může být až po několika měsících takový, aby nabíječka vyhodnotila, že jej musí došťouchnout.
Hlavne by som obcas, aspon raz do tyzdna nechal pocitac ist bez nabijacky skoro do nuly a az potom dal na nabijacku.Ked baterke poklesne napetie asi na 80%zacne sa nabijat,do 100%.Takto sa to stale opakuje.Az sa bateria zmagori a nedrzi kapacitu.Preto sa odporuca castejsie nechat bateriu skoro vybit a az tak dobijat.
V mém manuálu od notebooku doporučuje výrobce baterku vybít jednou do měsíce - i já si myslím že to je optimální, jednou tyýdně je zbytečně často.
Jeste me napdalo ze mohli treba pres noc vypnout proud, to by pak bylo v poradku. Ale rano to moc nevypadalo ze vypli proud tak nevim.
pokud byl NB nabitý, tak i kdyby vypli proud tak by se neměl znovu nabíjet. Možná jen v případě, že jsou USB nastavena tak aby byla pod proudem i při vypnutém NB (za účelem nabíjení mobilu, MP3 apod.). Ty trochu baterku vybíjejí i když do nich není nic zapojeno.
Jednoduše a prostě, doma mám aku ven, jedu jen na síť. Aku má stanovený nějaký (určitý) počet cyklů nabíjení, takže je tak omezím. Jen za čas dobiju. Tak to dělám já (prosím nevyvracet). Proč jsou stížnosti, že se uživatelům zdá, že aku jaksi brzy odejde. Chtělo by to nějaký experiment, porovnat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.