Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zastavení ventilátoru násilím

Od: pcfan odpovědí: 7 změna:

Chtěl bych se zeptat jestli můžu nechat ventilátor zastavený nějakým párátkem nebo tak,abych ho nemusel odpojovat.Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

To není moc dobrý nápad, protože v něm je motorek a ten bude blokován.

Já bych ho odpojil. Máte nějaký důvod ho neodpojovat?

hodnocení

0x

Rád se i já nechám poučit, na co je dobré odpojit pc fan, teda zřejmě ventilátor v počítači. Kdyby tam byl zbytečný, tak by ho tam nedávali asi vůbec... moje ventilátory se točí podle potřeby počítače, nezávisle na mojí vůli.

Jinak samozřejmě, že můžete ten ventilátor zastavit třeba i párátkem... záleží na Vaší vůli, potom se zkuste poohlídnout i po nějaké nové součásti PC nebo i nové mašině...

rv*
hodnocení

0x

Zastavit ho můžete. Jeho spotřeba ale stoupne a navíc nebude motorek ochlazovaný vzduchem. I běžné PC mají ventilátory, u kterých se otáčky regulují dle potřeby chlazení a toto se dá nastavit třeba v Biosu.

hodnocení

0x

Motorek ventilátoru při své konstrukci rozhodně nemá potřebu se samochladit vlastním prouděním vzduchu a při zastavení třeaba párátkem se mu nic nestane - otázka je jaký má být smysl tohoto počínání

mkat*
hodnocení

0x

Vloz do okruhu vypinac a mas pokoj.Ale ja osbne by som ho v pocitaci nechal robit si svoju robotu.Pokia to chces vyuzit niekde inde ,tak daj vypinac,zbytocne budes pretazovat vynutie vo ventilatore.

Znovu opakuju - tyhle motory se zastavením přetížit nedají, spíš jde o to proč mít něco zbytečně pod proudem...

pcfan
hodnocení

No nechci ho zastavovat v pc,ale v měniči napětí,protože je tam malej větrák a ten při vysokých otáčkách pěkně hučí.A když z měniče odebírám do 50w tak nemusí běžet a měnič se mi rozdělávat nechce.

Měl jsem měnič jiný měnič stejné značky a ten roztáčel až od 100w.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]