Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

NTFS na FAT32

Od: lukeos* odpovědí: 12 změna:

jaký freeware program by zvládl přeformátovat HDD 320 GB z NTFS na FAT32, s nebo bez vymazání dat?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

1x

Zajímavá (aspoň pro mne) informace - na Wikipedii píšou, že:

Nativní podpora pro 32bitové systémy je obsažena ve Windows 2000 a novějších (včetně Windows XP), které tak umožňují číst a zapisovat na libovolně velký oddíl s FAT32. Záměrně však obsahují nástroj, který umožňuje naformátovat pouze oddíl s maximální velikostí 32 GiB (stejný limit uplatňuje také instalační program), protože Microsoft považuje tak velké souborové systémy FAT za pomalé a neefektivní. Větší existující oddíly však mohou být bez problému naformátovány jinými programy.

Takže jestli je to pravda, s MS nástroji si nevystačíte. A mohu se zeptat, proč to vlastně chcete udělat?

tazatel, asi potřebuje k disku připojit zařízení které rozezná jen formát FAT 32 tedy TV nebo Settopbox nebo, DVD a pod. Upozorňuji, že formát fat 32 nepodporuje velikost souborů nad 4GB a přmo ve windows nejde naformátovat disk/oddíl/ svazek větší jak 32GB, je to záměrně omezeno. Nutnou použít program někde vygůůůůglený na netu. Známý má 500GB na FAT 32 jakocelek zrofmátován k účelům nahrávání vysílání ze satelitního vysílání. Snad jsem to napsal srozumitelně.

doplněno 29.04.11 19:41:

radeji doporučuji zkoušet formátování s tím, že bude disk prázdný, - přesunout předem data. Např.Soubory MKV větší jak 4GB nelze do fat 32 umístit.

bena*
hodnocení

0x

Zřejmě žádný. Budete muset použít klasický formát na FAT32, nejlépe asi přes příkaozvý řádek přes příkaz format.

lukeos*
hodnocení

co přesně bych měl do příkazového řádku napsat?jenom příkaz format nestačí

format x: /FS:fat32

Místo x dej písmeno kde je disk a to by snad mělo kousnout. Nevim zda tam je taky ten limit 32GB. Pokud to neprojde tak tohle: softpedia.com/...

juldab*

Doporučuji program testdisk-6.12 ten by měl umět i konvert z ntfs na fat32. předpokládám že se toto děje kvůli nějakému přehrávači.

juldabmimo

Samoyřejmě existují rpogramy které to umí

juldabmimo

ale nejsou free

beno, nepište o něčem co neznáte. Nemáte pravdu.Lze formátovat i 1TB jako celek na FAT 32! pomocí programů. Přes windows to jde do velikosti disku/oddílu 32GB

bena*

Ukažte mi, co jsem v tomto příspěvku napsal.

A pokud myslíte tu otázky přes týden starou ,tak to jsem se spletl, to uznávám.

Ale práce s tak velkým diskem ve formátu FAT32 je méně efektivnější, co vím, takže není doporučeno takový disk formátovat na FAT32.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

O free programech nevím. Z placených Partition Magic? Doporučuji projet fóra o převodu NTFS na FAT32.

hodnocení

0x

zkus najít nainstalovat a použít Swissknife. (pro správu diskových oddílů) myslím, že by o mohlo fachčit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]