Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypnout a restartovat počítač

Od: jarinht® odpovědí: 7 změna:

Při restartování nebo vypínání počítače,tento normálním způsobem nereaguji,musím kliknout na "start"- odhlásit uživatele -přepnou uživatele a poté se mne PC podaří vypnou.Toto se mi již jednou stalo a asi po 14 dnech se to samo spravilo,takže nevím co s tím.Poraďte,díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Může tam být nějaký proces který dělá bordel. Takhle obecně těžko říct

hodnocení

2x

*sok*rozhodně nevypínejte PC tlačítkem na skříni! Můžete dost poškodit OS a přidělat si starosti (v některých případech ovšem není vyhnutí, ale je to opravdu předposlední možnost (poslední je vytažení šňůry ze zásuvky:)). Vypadá to, že vám na pozadí cosi běží, co nedovoluje vypnutí. Tento program musíte nejdřív zastavit. Mě to kdysi dělal takový užitečný prográmek na připomínání, který se spouštěl při zapnutí PC a po pár minutách se ukryl kamsi do pozadí, takže nebyl vidět i když běžel. PC nešlo vypnout, dokud jsem ho nezastavil. Podívejte se, jaký SW se Vám spouští automaticky a vpřípadě, že to nepotřebujete, zakažte jeho spouštění.

Pokud se vypíná tlačítkem na skříni krátkým stiskem tak je to úplně to samé jako přes vypínací panel WIN.

bena*

To bývávalo u počítačů AT. Unových počítačů to je stejné jako když to vypnete přes Start→Vypnout→Vypnout.

No možná. Už je to pár let, co jsem se počítačům věnoval aktivně. Ale stejně bych to radši nedělal.

hodnocení

Děkuji za radu,již jsem na to přišel,na pozadí mne běžel program Task Tray.exe.Nevím jakým způsobem se mne tam dostal,ale po

jeho odstranění je vše v normálu.Ještě jednou dík za radu.Jarinht

bena*
hodnocení

0x

Počítač klidně můžete vypínat přímo na bedně - stačí stisknout tlačítko na vypnutí /pokud v Ovládacím panelu Možnosti napájení označena jiná akce/.

Nevím, co máte za operační systém, tak nemůžu konkrétně poradit.

Můžete zkusit nechat zkontrolovat počítač programem Advanced Systemcare 4 /viz. zde → zive.cz/...

Udělejte Deep Care /hlubokou údržbu/. Quick Care /Denní údržbu/ dělejte tak 1× za týden.

Eventuelně můžete obnovit systém do data, kdy to ještě nedělalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]