Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows Vista OEM download

Od: lokomotiva* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,před 3 roky jsem si koupil PC s OEM Windows Vista. Vše šlo v pořádku ale po několika měsících jsem se rozhodl nainstalovat Linux. Ale ted bych chtěl zpět Windows Vista (legálně).

P.S.: Sériové číslo OEM Windows Vista mám

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jayeles*
hodnocení

0x

jenom do počítače vložíš originální cédéčko s windows vista a uz se to bude instalovat *smich*

lokomotiva*
hodnocení

Ale já ho nemám,mám OEM verzi-to je ta která se prodává předinstalovaná v PC

jayeles*

a máš 32bit nebo 64bit?

lokomotiva*
28.04.11 16:04
hodnocení

32 bit

lokomotiva*
hodnocení

xD xD ale já mám klíč jen ne CD

jayeles*

tak kontaktuj prodejce nebo servis a tam ti dají cd s vistami nebo alespoň cd na obnovu systému (tím to jde taky)

wazi*

Jojo, bohužel je to tak, že legální download Windows Vista neexistuje. Můžete zkusit nelegální cestu (přeci jen máte legální Windows). Jinak Microsoft v takovém případě odkazuje na výrobce (dodavatele) PC s OEM verzí Windows. Více naleznete zde:

answers.microsoft.com/...

Tudíž zkuste zkontaktovat toho, kdo Vám to PC prodal. Nebo pohledejte v "jiných"zdrojích na webu.

bena*
hodnocení

0x

Vy jste to tu ale "experti". Důležitý je klíč, který tazatel má. Instalační disk se dá stáhnout. S předinstalaci OEM se většinou počítá. Zkuste uloz.to/... a tam si Vistu stáhněte a vypalte jako obraz disku ISO na DVD.

wazi*

Zkuste kliknout na odkaz, který jsem uvedl, tam najdete odpověď od Microsoftu: "There is no legal free Vista download available."Proto nepředpokládám, že stažení instalačky z www.uloz.to je legální cesta posvěcená Microsoftem. Sice "lidsky"bráno má na to uživatel nárok (nikomu nezpůsobí škodu), ale legální cesta to není.

hodnocení

0x

V případě zráty instalačního disku nebo certifikátu lze o něj u Microsoftu zažádat:

jiribrejcha.net/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]