Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, od včera čaruju s počítači a různě přehazuju, případně doplňuju komponenty. Podle mého laického názoru, bych měla mít IBM II viz dotaz "počítač se zasekává - poslední obrázek" povýšenou RAM na cca 1 GB. Následně jsem různě přehazovala DVD mechaniky a teď se ptám, jestli podle protokolu Nero Info Tool po poslední změně mám už konečně vypalovačku, nebo zas jen čtečku? Já myslím že mám, protože je tam víc políček zaškrtnutých )
Druhý dotaz jsem včera položila nesprávně, takže ho položím znovu : zdroj k monitoru Dell 20" má předepsaných 20V / 3,5 A = 70 W. Mám to připojeno přes univerzální adaptér, kde požadované hodnoty jsou nastaveny, ale mám tu k dispozici ještě jeden a ten má jen 19 V/ 3,43 A = 65 W. Co se stane, když ho použiju - můžu něco poškodit, nebo jen nebude fungovat ?
Předem děkuji za trpělivost a možná pro odborníky triviální dotazy. Hezký den. Patronka
1. Ano, je to DVD vypalovačka. V sekci Supported Read Features jsou zaškrtnuta media, která umí přečíst a v seksi Supported Write Features jsou zaškrtnuta media, na které umí zapisovat .
2. O jaký monitor jde přesněji? On má externí napáječ? Já bych nedával zdroj na menší proud, než je předepsaný, spíš zdroj, který umožňuje větší odběr proudu.
3. K Tvojí minulé otázce: Pokud Tě baví se v počítačích vrtat, je to dobrá škola. Ten IBM mám taky, je to nějaký vyřazený s kanceláří Škoda Auto. Mám ho jen jako přehravač muziky. (Taky jsem se v něm povrtal )
Tak to mám zas důvod k radosti. Mám celkem dva IBM oba horizontální, včera se mi podařilo úspěšně povýšit RAM na těch skoro 1 GB, to na moje blbnutí bohatě stačí. Jen se mi to strašně zalíbilo a tak jsem si to zopakovala u staršího IBM, ale víc než na 2 x 128 MB z původních 192 MB bez dalších zásahů do systému zatím zkoušet nebudu. Je to taková záloha, ale mám na něm i starší hry, taky je odněkud vyřazený. Bazarista si mne od včera pamatoval ( asi tam moc potrhlejch bab nechodí ), tak jsem se ho zeptala, jak vypadá vypalovačka a hle - vypadá na první pohled jako každá mechanika. Ty mám celkem 3, už jsem je různě přehazovala a teď mne napadlo, že poslední kterou jsem zabudovala jako externí k netbooku by mohla být ta správná. No a podařilo se, IBM I má mechaniku s vypalovačkou a přehrávačem na CD-R, IBM II má totéž i na DVD a externí k netbooku má jen čtečku. Paradox ovšem je, že já si na tom nic přehrávat nehodlám, já si jen tak hraju. Tím jsem ukončila otázku pamětí a mechanik. Ještě mám na chalupě ale další ( Pentium I kdysi mne stál 50 tis.), který se chystám rozebrat.
K monitoru toho o moc víc napsat neumím, jen že je to DELL LCD 20", má vlastní napájení a hodnoty jsem už popsala. Jen mi na tom vadí, že zdroj se hodně zahřívá, ale možná je to normální. Je nastavitelný 12 - 24 V - 100W a 8 vyměnitelných koncovek.
To Pentium si schovej, jeho cena stoupá. Když ho rozebereš, získáš jen hromadu komponentů k ničemu a plech do sběru Ten napaječ, pokud je to Čína se samozřejmě hřeje a těch 100W bude na hraně jeho životnosti
Jasně že ho nevyhodím. Hodlám ho rozebrat za účelem opravy. Už vím, že v monitoru problém není, grafická karta otestována pozitivně, tak teď chci zkusit, jestli se při převozu na chalupu něco nepovolilo. Inspiroval jsi mne ale k dalšímu kroku. Jeden člověk mi PC občas čistil a tak, ale pokaždé zbyly nějaké šroubky. Ty jsem samozřejmě nevyhodila, tak budu hledat, kde chybí.
Ten zdroj je samozřejmě "Čajna", můžu si na něm ohřívat obědy. Co máš na mysli "na hraně životnosti"? Patronka
Vypalovačka opravdu ano, ale pokud jde o to napájení, jak si sama přečtete tak mají rozdílné napětí. 19 vs 20V, to neni tak velký rozdíl, ale u nekvalitního trafa to bude i větší rozdíl a použil bych to které má být- tedy nominálně správné napětí, což bude je napsané na monitoru. Na proudu jde o to aby nebylo poddimenzované oproti originálu, víc lze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.