Nejste přihlášen/a.
Zdravim, mam problem s instalaci linuxu zkousel jsem vic druhu ubuntu, kubuntu, fedora atd.. Instalaci provadim pres usb flashku a jednou se mi stane ze po dokonceni instalace se mi pred restartem pocitac sekne nebo se mi nekdy sekne i behem instalce. Nevite v cem muze byt problem. Kdyz jsem takhle instaloval napr. windows 7 tak bylo vse v pohode.
Ahoj
jak sekne (úplně zamrzne?)
nebo to napíše nějakou chybovou hlášku?
Když se to zasekne, stiskni Ctrl+Alt+F1 dostaneš se do terminálu - je tam nějaká chybová hláška?
Usb disk máš v pohodě, bez vadných clusterů a sektorů?
USB flešku hodit do nějakýho počítače, kde je Windows, nebo alepsoň novější verze MS-DOS a do příkazového řádku zadat CHKDSK x: /r
Ten přepínač /r je důležitý.
Nebo ve Windows můžete použít GUI kontrolor, stačí na flešku v tento počítač kliknout pravým myšítkem a zvolit Vlastnosti, tam přejít na záložku Nástroje, tam kliknout na Kontrolu disku a zaškrtnout "Vyhledat a pokusit se obnovit chybné sektory". A můžu doporučit i zaškrnout Automaticky opravovat chyby.
Já mám raději první cestu a to přes CHKDSK. Pokud chcete CHKDSK více pozant stačí napsat CHKDSK /?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.