Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení zásuvky

Od: likas7* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, mám pevný internet od O2 a modem Zyxel. propojení mezi modemem a pevnou linkou má být kabelem na jedné straně rj11 a na druhé rj 45. Jenže mě to udělali montéří ze zdi na rj 45 azapojili to viz obr. Když jsem volal na O2 tak mi řekli že to nemám zakončené zásuvkou. Nemáte nekdo schemá zapojení. Já tam maám jen 4 draty dva bílí a modrý a oranžový.

Zapojení zásuvky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

drich*
hodnocení

2x

Taktéž mám internet od O2, ovšem používám huawei echolife hg520i, který má propoj RJ11 - RJ11.

Ovšem u Vás mě mate počet vodičů, já mám v zásuvce zapojeny jen 2 nikoliv 4 jako Vy a jsou to ty dva prostřední.

Podle manuálu k modemu ten kdo Vám to montoval jednoznačně udělal chybu, jelikož se má jednat o telefonní tedy RJ11 zásuvku, nikoliv RJ45 ze které vede RJ11 na RJ splitteru a ze splitteru RJ11 do RJ45 na modemu.

Manuál:

techzona.cz/...

Rychlé zapojení:

techzona.cz/...

můžete vyzkoušet zapojit RJ11 konektor do té RJ45 zásuvky (půjde to) ovšem jestli se budou dotýkat ty správné vodiče si jistý nejsem, musíte vyzkoušet, případně vyměntě zásuvku za telefonní a zapojte na prostřední piny ty vodiče na kterých naměříte napětí cca 50 V ss

doplněno 27.04.11 20:12:

ještě pro ujasnění:

Pokud máte multimetr, bylo by nejlepší změřit jestli je "linka"tedy těch cca 50 V ss na oranžovo - modrém páru a případně jestli když do té RJ45 zasunete RJ11 konektor, tak na druhém konci kabelu na druhé kostce RJ11 naměříte napětí na prostředních dvou pinech. Pokud ano mělo by to stačit zapojit.

Ovšem ještě jsem si všiml, že jste nepsal nic o splitteru, máte ho vůbec u toho modemu?

likas7*
hodnocení

Děkuju. to už dám dohromady*smich*

oranžovo-modrý pár neexistuje. Vodiče v těchhle kabelech (SYKFY) jsou párovány vždycky první pětka nějaká barva (červená, modrá, zelená, hnědá, šedá) s bílou, další se žlutou a t.d. (Pořadí barev se může lišit podle toho, jestli jde o zařízení telefonní, nebo např. přnosové). V tomhle případě bych odhadl funkční pár na modro-bílý. Pokud je to zapojené jinak, bude to fungovat, ale není to správně.

drich*

Věřím, že jste stará škola, ovšem já jsem jasně psal, že se pouze domnívám jaké to asi jsou barvy a že je nutno to ověřit multimetrem. Jinak asi by jste se divil co jsou někteří lidé schopni zapojit a propojit a napojit =)

doplněno 28.04.11 17:42:

i na fotce je vidět že jsou žíly napárovány:

oranžová - modrá

bílá - bíla

Ale nedivil*smich*, za svou letitou prxi i v současnosti jsem se taky potkal s ledasčím.

doplněno 28.04.11 18:18:

Když tak na to koukám pozornějc, tak tam, kde dráty čouhaj z bužírky kabelu, je párování ještě dobře. Teprve kousek dál je to smotané špatně.

drich*

Jasně,shodneme se na tom, že pár bílá - bílá je nesmysl a že bílá jde vždy k nějaké jiné barvě (bílé páry). U více žilých kabelů, taktéž např. bílé a červené páry atd.

jardamatus

Zajímalo by mě zda modrý i bíly sou pod proudem oba děkuji za odpověd.

jabraka*
hodnocení

0x

Když jsi dostal ten modem(router),máš k němu servizní knížku,tam je přesné zapojen íúplně všeho.

JABRAKA

likas7*
hodnocení

Zásuvky určiťe ne!

pecenkav*
hodnocení

0x

A co si myslis, ze drzis na ty fotce v ruce, kdyz tm nemas podle nich zasuvku? Tohle je prave cast, do ktery se strka ta kosticka RJ45, takze zasuvka.

likas7*
hodnocení

To vím taky, ale je špatně zapojená, proto říkají že neni zakončená a má to končit rj 11 a ne rj 45. Já se ptám na správné zapojení.

jabraka*
hodnocení

0x

Já bych si nic nebastlil.Zatím každý problém,který jsem na O-2 měl,vyřešil technik,který okamžitě přijel.Zavolej 800 123456 a pozvi technika.

JABRAKA

Jabraka- Jabraka *smich*

protože nic neumíš a hraješ si na machra, já bych se styděl někoho volat na takovou prkotinu, ale výzkumníci z Loděnice jsou asi na tom jinak *haha*

výtka
Upozornění od sys maverick 28. 04. 2011 22:38:37
Pro někoho je prkotina výměna brzd, generálka motoru, pro jiného domácí rozvod elektriky a pro dalšího síťvé prvky...

Je to prkotina, ale na druhou stranu, pokud někdo něco zku..il, měl by si to taky opravit. Byť je to maličkost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]