Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Usb nejde bezpecne odebrat

Od: helda odpovědí: 6 změna:

Dobry den koupil jsem si novou usb klicenku a kdyz jsem ji pripojil k notebooku a zkopiroval data a dal bezpecne odebrat tak mi system napsal ze existuje nejaky program ktery ji pouziva pritom zadny nebyl spusteny. Nevite v cem je problem?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

reeve*
hodnocení

1x

Možná vám tam šmejdí Windows za účelem ukládání do mezipaměti, neboť tuto možnost nemáte zakázanou (u USB "flashek" by to teoreticky měl být výchozí stav, ale kdo ví...).

Používáte-li Win XP: Klikněte na ikonu klíčenky pravým tlačítkem myši, zvolte "Vlastnosti", pak "Hardware", v seznamu najděte název klíčenky, zvolte "Vlastnosti" a pak "Zásady". Správně by měla být nastavena volba "Optimalizovat pro rychlé odebrání". Máte-li nastavenou druhou volbu "Optimalizovat pro výkon" (ta dělává problémy při pokusu o odebrání), zrušte ji a použijte volbu první.

Usb nejde bezpecne odebrat
helda
hodnocení

Mam windows 7, jak se to nastavuje tady?

pu®
hodnocení

0x

Mně se to stává třeba tehdy, když v commanderu (resp. průzkumníku) otevřu dejme tomu disk F: (tj. u mě USB), pak zavřu program, ale předtím nezměním to otevření (snad rozumíte - zkrátka mám v programu otevřený F:, vidím, co tam je, pak neotevřu jiný disk a hned program zavřu). Pomůže vždy otevřít program, změnit zobrazovaný disk (třeba na C: ) a pak teprve opět zavřít. Pak už to jde. Nebo pokud mě tam fleška neruší, nechám to tak, a až vypnu laptop, vytáhnu ji.

juldab*
hodnocení

0x

Zkus neodebírat celý svazek ale jenom logickej disk

helda
hodnocení

A jak se odebira jen logickej svazek? Stava se mi to jen nekdy, zkousel jsem ho nekolikrat zformatovat a nekdy jde bezpecne odebrat v pohode a nekdy hned po zformatovani mi zase odebrat nejde. Nemuze byt chyba v te flashce?

patronka*

Vpravo dole na liště ( vedle hodin) je malá ikonka se šikmou zelenou šipkou - může se ukázat až po rozbalení. Na tu klikni a objeví se Bezpečně odebrat ... s označením všech obsazených USB portů. Vyber ten správný, nebo všechny a pak můžeš bez problémů USB zařízení odebrat. Patronka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]