Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows Vista na Windows 8

Od: w8 odpovědí: 5 změna:

Zdravím, budu svůj počítač upgradovat z Windows Vista Home Premium na Windows 8 Pro, který jsem dostal k vánocům, mám na výběr mezi 32bitovou a 64 bitovou verzí (čili obě CD).

Když dám Počítač/Vlastnosti systému tak mi to říká, že ta Vista je 64bitová

A chtěl jsem se zeptat, v návodu se píše, že když si nejsem jistý jakou verzi zvolit mám dát tu 32 bitovou, a že mě to v případě potřeby na změnu disku upozorní. A tedy jestli to udělá stejně, kdybych vložil 64bitovou a ta by se nehodila (že mě to upozorní)...

Tak jsem se chtěl teda zeptat, jaký je mezi verzemi rozdíl, jestli by to byl velký problém, kdybych vybral špatně, a hlavně tedy, kterou mám vybrat, děkuji :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Hlavní rozdíl (z pohledu uživatele) mezi 32 a 64 bit OS je v adresaci RAM - díky možnosti adresování větší RAM, než něco přes 3 GB, může být 64 bit verze výkonnější (zvyšuje se ´průchodnost´ celého systému)...

Takže samozřejmě závisí na HW konfiguraci počítače (je-li, např., instalováno méně, než 4 GB, nemá 64 bit verze, v podstatě, žádnou výraznou výhodu) podle toho se rozhodni (další důležité hledisko může být dostupnost ovladačů)...

Pokud si "vybereš špatně" - nebude to žádný velký problém - jen počítač nebude tak výkonný, jak by být mohl...

dzordz*
hodnocení

0x

Určitě 64bit. Nainstalovat půjde a fungovat bude, když tam teď máte taky 64.

w8
hodnocení

Díky za rady, upgrade proběhl bez problémů (dal jsem tu 64bitovou verzi)... A chtěl jsem se ještě zeptat, před upgradem jsem provedl zálohování dat PC na externí harddisk, ale teď v těch osmičkách nemůžu nikde najít jak to obnovit, poradíte mi? Děkuji mnohokrát :)

mowla*

Jakým způsobem (programem) jsi udělal tu zálohu? V jakém formátu máš data na externím disku?

doplněno 29.12.12 12:29:

Spusť ntbackup - a dále se řiď ´průvodcem´... Buďto z příkazového řádku a nebo přímo Start - Spustit - přesněji bohužel neporadím, W8 nemám...

w8
hodnocení

Použil jsem standartní program na zálohování, co byl ve Vistách (Údržba/Centrum Zálohování/Zálohovat Počítač) A na disku jsou v Backupové složce, která se dělí na hromadu zazipovaných podsložek (v IT jsem amatér, tak se omlouvám, pokud to píšu nějak nesrozumitelně, nebo tak nějak :( )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]