Mám menší problém. Mám propojené dva počítačem a modem se switchem (Edimax - ES-3105P). Net běhá na obou v pohodě, ale když chci aby se mezi sebou viděli, tak je problém. Nejde mi nastavit sdílení tiskárny ani disků Na jednom kompu sou Win 2K a na druhým XP. Nevím si rady
Jak ti nejde nastavit sdílení? Co firewall? Co uživatelé? Ideální je když jsou na obou stejní uživatelé (nemusí být oba přihlášení ale jen vytvořený) Jo a pak vypni hlavně v Xp v možnostech složky použít zjednodušené sdílení...to je strašná hovadina a kdo ji vymyslel je...
styx*
Jednoduše nastavím na jednom sdílení disku a v druhém dám aby to našel a nenajde. Když zadám cestu co je napsaná u toho sdíleného disku tak ho to stejně nenajde Ale když dám ping a IP tak se oba kompy vidí... Je to stejný i když na obou vypnu firewall. Hele dělam to poprvý nedělam něco blbě? Jo A uživatelé jsou jiní...
25gowron*
1.problém by moh být v tom že nejsi stím druhým pc ve stené skupině, takže pokud máš win XP, tak dej Tento Počítač->vlastnosti->název počítače ->dej změnit název pc nebo připojit pc k doméně 2. Zkusil bych ješte třeba start>hledat>soubory či složky>počítače v síti > a dát název počítče ... 3. průser může bejt i ve switchy, pokud jedeš na jednu IP adresu , pak by to chtělo router, když nepudou prvni varianty tak bych spojil oba kompy přímo kabelem a zkusil udělat sdílení ...
OK, vezmeme to raději od začátku...čili jak jsi postupoval? Máš modem...tim myslíš asi spíše ADSL router s jednim výstupem a ten výstup máš v tom switchi ne? Router má nějakou adresu- vnitřní a vnější, vnitřní bude třeba 10.0.0.138 čili já si dám svoje pc do ip rozsahu 10.0.0.X takže třeba 10.0.0.1 a 10.0.0.2, masku podsítě bych napral 255.255.255.0 a bránu+DNS bych dal adresu routeru- 10.0.0.138 (v mém případě), pracovní skupinu dáme třeba workgroup (na obou pc musí být stejná včetně velkých/malých písmen). Čili teď je to zapojeno. Zkoukni si tohle a pak dej vědět pojedem dál, pokud jsem si něco představoval jinak než jak to dooporavdy máš tak to hlavně písni...hlavně ten router
styx*
Modem je Motorola SB5101E net mám od karnevalu.maska je 255.255.255.0 autimaticky na obou ale IP mají oba jinou. Od karnevalu bych měl mít IP tak jestli to neni proto... Tak ted nevim jestli ty IP mam měnit nebo ne... pracovní skupina stejná a pořád nic... Jo a ten modem je píchlej ve switchi a ty dva kompy taky ve switchi. Jinak ty IP sou 89.103.43.241 a ta druhá 89.102.123.165.
Tak tyhle kompy se v síti neuvidí, musíš mít stejný rozsah jinak máš smůlu...jasně ty máš právě IP pouze od poskytovatele...kdybys měl router tak to stačí jedna, tu by jsi měl na vnější straně routeru,navenek by se to chovalo jako jedno pc,ale v sísí za routerem by jsi mohl mít X PC...takže řešení? Buďto se domluvit s UPC na jiných adresách- aby jsi na sebe viděl i bez nějakého routování na straně UPC a nebo ten router a pak by to bylo jak jsem řikal...
styx*
Takže sem spojil ty kompy rovnou kabelem a nebyl ve sdílení problém... A když sem je pak zase zapojil najednou to jde. ve 2K se mi podařilo najít ten disk s XP. Ale mám tam neskutečně omezený přístup. Můžu jen do dokumentů... Asi bude problém v oprávnění.
Cože? Spojil jsi je natvrdo kříženym? Pak jsi to rozpojil a šlo to? Na stejných IP adresách? Určitě? Hele tohle je bastlení a zúčastňuje se toho defakto provaider. Na tomto rozsahu ti sdílení nemůže jít, vidíš ty kompy jen proto že je spojuje router který má ISP. Opravdu nejlepší řešení je koupě routeru- je to jak bezpečnější (oddělení domácí sítě a netu) tak i nejjednodušší na správné provedení... Mimochodem to bastlení- běhá to i po restartu?
25gowron*
Vyzkouset primy spojeni kompu sem navrhoval jenom jako overeni jestli neni nake prasarna (krasne slovicko) ve windowsech... ja bych jeste radsi vytah napajeni ze switche ...
25gowron*
LOL to sem ale napsl blbost s tim napajenim , no jo uz je vecer a blbnu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.