Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava boot Win7

Od: pytel* odpovědí: 8 změna:

Ahoj. Instaloval jsem si na externí HDD windows XP z počítače kde mám Win7 jenže ted mi ten Win7 zmizel z vyberu OS pri spousteni a nevím jak to hodit zpatky. U XP jsem to resil pres boot.ini ale na Win7 to je jinak tak bych potreboval poradit jak ted spustim 7.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juldab*
hodnocení

0x

Nejspíš jsi uděla partition s xp aktivní co to udělá když odpojíš ten externí disk?

pytel*
hodnocení

když ho odpojím tak nejde nic

juldab*

Takže spust XP pravým tlačítkem na tento počítač správa disků tam na partition s w7 a nastavit jako aktivní ale bacha musíš nechat aktivní i ten s XP potom změn botovací sekvenci aby byl první disk s W7 to možná udělěj jako první normálně bych to dělal nabootováním třebe z hiresu a zapnul bych to v něm pomocí partition manageru ale ten asi nemáš

pytel*
hodnocení

nejde to nastavit jako aktivní. ta položka je šedá a nejde na ni kliknout a stahl jsem i nejaky partition manager a v nem nastavil jako aktivni a stejne aktivní není :(

juldab*

a není náhodou uý aktivní to by mohlo zpusobit zašednuti pokud přez to jde boot sekvence. Taky to dělaj rootkity ale v poslední době pokud vim se nic novýho neobjevilo. Možná zkusit opravit MBR příkazem fdisk /mbr ale bacha na to taháš tygra za ocas.

doplněno 24.04.11 22:28:

možná v w7 využit přikaz bootsec to se nabootuje z dvd w7 dá se volba opravit potom do promptu a tam "bootsect / NT60 C: pokud jsi mělw7 naistlovaný v C , "bootsect / NT60 SYS" opravý systemový oddíl a "bootsect / NT60 All" opraví všechny oddíly. Tahle se to blbě píše musel bych to vidět

pytel*
hodnocení

Windows7 je na C: a XP jsou na externim disku na D: a E:

doplněno 25.04.11 18:41:

lepší rozlišení screenu: img152.imageshack.us/...

Oprava boot Win7
juldab*

vzdyt tam nas unbutu spost grub a ten by ty sedmičky měl nalízt

doplněno 25.04.11 21:55:

a podivej se do biosu na bootsekvenci

doplněno 25.04.11 22:50:

Tadu je bootmanager euroshare.eu/... je free naistaluj ho a použij misto sedmičkovýho mebo grubu

pytel*
hodnocení

tak jsem si s tím trochu pohrál a sedmička i XP už mi jdou spustit a na tom externim HDD mam 2x XP a chci to jedno upgradovat na sedmičku tak se chci zeptat jestli mám odpojit ten interní HDD aby se s ním nestalo to co předtím jinak fakt moc dík za radu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]