Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalý internet

Od: evule11* odpovědí: 11 změna:

Prosím poraďte, mám hrozně pomalý internet, stránky se velmi pomalu načítají i když připojení mám rychlé (8Mbit). Může to být pamětí PC? Mám CPU AMD Athlon XP 2800 , 512 DDR CL2,5 a Win Xp. Jinak mě nenapadá, čím by to mohlo být. Po přeinstalaci jel velmi rychle v pořádku a pak se neustále zpomaloval a zpomaloval, dnes je to už hrůza. Má smysl navýšení paměti a na kolik při běžném domácím využití (hlavně net ). Nebo čím by to mohlo jinak být? Díky moc za rady a pomoc.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

8 Mbps je nasmlouvaná nebo naměřená rychlost?

Měřák případně tady speedtest.net/...

evule11*
hodnocení

to je naměřená rychlost

des*
hodnocení

0x

Dal bych paměť na 1024,512je málo.Co čistění, děláš?Např Advanced SystemCare dokáže smazat všechno zbytečné a nastavit optimálně systém,bez nebezpečí že smaže něco potřebné.Skus prvně.

bena*

S Advanced SystemCare opatrně, hlavně tedy s optimalizací systému. Protože ve Free verzi nelze nastavit konkrétní využití počítače ani typ připojení. Ale kdyby ASC udělal nějakou neplechu, vše lze obnovit pomocí Rescue centra, případně přes Obnovení systému.

512 MB je dnes celkem málo, zvláště pokud Vám běží dost programů zárověň. Jestli chcete, můžete sem vložit log z HijackThisu a zkusíme to zoptimalizovat.

Jak zacházet s programem HijackThis?
Stáhněte si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/...) a spusťte instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustťe a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Po zkopírování a vložení obsahu do odpovědi klikněte na tlačítko Config... (vpravo dole) a pak klikněte na tlačítko Generate StartupList Log. Toto též zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Až dostanete výsledky, co fixnout (opravit), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať opravíte (fixnete). Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.

evule11*
hodnocení

jééé.. ty jo, tak snad to zvládnu, večer to zkusím :) zatím díky

re*

Advanced System Care je sračka, kterou si do počítače vůbec necpi. Při každým testu mi odebrala asociaci .djvu pro irfanView, udělal mi něco se systémem, a neustále mi něco posral naví při registrech ti nedá navýběr jakéí chceš smazat, ale bud smažeš všechny nebo žádné. Ať se dou posrat s takovou sračkou

výtka
Upozornění od sys clayman 26. 04. 2011 09:37:57
chceme tu zachovat určitou úroveň, vybírejte prosím slova lépe. Díky
re*

*kafe*

Toto je názor z diskuze. Já osobně s nim souhlasím.

Naprosto souhlasím s negativním hodnocením. Poslední verze je opravdu nevydařená a natolik problematická, že způsobuje pád systému. Po stažení této verze jsem byl nucen přeinstalovat OS, protože přestaly fungovat některé programy a systém se velmi zpomalil. Také tzv.vylepšení systému, které tento program nabízí, je naprostý nesmysl. Po nainstalování nabízí mimo jiné v oblasti zabezpečení počitače přes 9 tisíc položek.Zkoušel jsem to na třech různých počítačích a tento údaj byl vždy naprosto stejný, což je v praxi naprostý nesmysl. Navíc vždy po naistalování tohoto programu se počitač zpomalil, což vidím jako následek spuštění různých procesů,které program spouští na pozadí. Free verze navíc nabízí, že při zakoupení licence bude systém urychlen až 300x a další možnosti. Je to nesmysl. Po aktivaci na plnou verzi se nestane vůbec nic, jenom se otevře možnost otimalizace výkonu počitače, ale praktický výsledek naprosto nulový. Jediný praktický výsledek registrace je, že vás potom program přestane otravovat výzvami k registraci.

doplněno 26.04.11 16:28:

mě to sice pád systému nezpůsobilo (možná i proto že už ten program nemám) ale nadělalo mi to v kompu binec.

bena*

Já jsem Advanced SystemCare instaloval do několika počítačů - do svých 3, do počítačů několika kamarádů a do počítačů, které jsem měl tu čest spravovat a nikdy s Advanced SystemCarem problém nebyl. Důležité je umět program používat a neklikat na vše.

V každé reklamě se přehání, vše člověk musí brát s rezervou. A nebylo to 300×, ale o 300%, tj. 3×. To asi ten pisatel neumí počítat nebo byl nepozorný.

Co se týká těch 9000 položek - to je pasivní ochrana internetových prohlížečů a pochybuju, že tazatel měl na počítačích Spybota, nebo Spyware terminátora, nebo Spyware Blastera, které mají pasivní ochranu IE, případně Firefoxu a Opery.

Takže pisatel zřejmě Advanced Systemcare příliš nezná a nebo s ním neumí.Já s Advanced systemCarem nikdy problém neměl. Já když ASC doporučuji, tak někdy píšu, že Optimalizaci systému v Diagnóze systému raději nespouštět - ona si na některých počítačích pohrála se vzhledem a spíš zlobila. Toť vše k tomu.

evule11*
hodnocení

ještě jsem to nedělala. Kde to prosím stáhnu? Díky

bena*

Třeba na Slunečnici > slunecnice.cz/...

amidamaru*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys clayman 26. 04. 2011 09:34:55
žádný warez, prosím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]