Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kabel ide

Od: petroch25® odpovědí: 4 změna:

Zdravím, jaký je rozdíl mezi datovým 40ti žilovým a 80ti žilovým datovým kabelem IDE?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

40-ti žilový má omezenou rychlost přenosu dat a nehodí se proto např. na připojení HDD.

juldab*

Jenom doplním 80 žilový má kařdou druhou řilu zem a použáva se pro tzv u-ata 66 kde 66-130 je rychlost sběrnice pro staré pomalé disky stačí 40 žil vice zd e cs.wikipedia.org/...

hodnocení

a může ten kablík, když je třeba 40ti žilový místo 80ti žilový, mít vliv na funkci disku, že by ho pc vůbec nerozpoznalo?

doplněno 24.04.11 10:45:

mám disk 120gb ide, který mi na novém pc normálně funguje a dal jsem ho do trochu staršího pc(mb se socket 478) a vůbec ho nerozpozná, nemůžu do něj nainstalovat windows

hodnocení

0x

Co se zapojení pinů týče tak jsou oba kabely shodné a je možné je bez nebezpečí zaměnit. 80 žilový má těmi 40 žílami navíc, odstíněné ty datové. Prostě jednoduše, jedna žíla datová, jedna uzemněná, jedna datová, jedna uzeměná, atd. 40 žilové se používali dříve když nebyly tak vysoké přenosové rychlosti. Použitím 40 žilového kabelu bude HDD komunikovat s řadičem IDE pomaleji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]