Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows 7 místo XP?

Od: berivo® odpovědí: 9 změna:

mam na notebooku windows xp,a chtěl by tam windows 7,který pry potřebuje ram minimalně 1024mb,na notebooku mám ramku 512mb,musím si rozšířit ramku,nebo mi bude fungovat na 512mb,díky za odpověd

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juldab*
hodnocení

2x

Fungovat ti budou ale zapomen na Aero a další vychytávky

doplněno 22.04.11 17:29:

popř zkus vlite ddworld.cz/...

bena*

S vlitem se dá upravovat i Windows7? Já myslel, že je jen na Visty.

Ale opatrně s těmito nástroji, jako je nLite a vLite! S těmi by měl pracovat pouze odborník, případně používat velmi dobrý a důkladný návod. S nLitem si můžete i systém krásně zničit a místo, aby byl výkonější a stabilnější, tak se stane opak!

juldab*

V tom článku píšou i o sedničkach ai jinde nevím já dělal jenom v nlite a těch zkaženejch xpček:)

doplněno 22.04.11 20:36:

Odborník souhkasím ale návod je celkem na nic každej komp je jinej a požadavky taky. Takže bud tomu rozumíš nebo se nato vykašli

milarak*

Jdou i win7

nyck
hodnocení

0x

i kdyby to jelo...tak bych to nedělal

bena*
hodnocení

0x

No, pokud chcete Windows 7 Starter určený pro mininotebooky a netbooky, tak klidně můžete. Nezapomeňte, že budete muset zálohovat všechna data, protože z Windows XP na WIndows 7 upgradovat nelze.

Jinak 1 GB podle mého názoru Windows 7 nestačí. Doporučuji alespoň 2 GB.

Důležité je také volné místo na harddisku /alespoň 40 GB/, frekvence procesoru /alespoň 2,5GHz jednojádro nebo 2GHz dvoujádro/.

Minimální požadavky - to znamená, že systém pojede na této minimální konfiguraci. Ale Vy do počítače budete instalovat další programy, které musíte k tomu připočíst. Ty hodnoty nemám vycucané z prstu, ty mám ze zkušeností.

Já být Vámi, tak si tam hodím 1 GB RAM a nechám tam Windows XP s aktualizací Service Pack 3 a dalšími aktualizacemi a je to.

des*
hodnocení

0x

Klidně tu ramku zvyš na 1024 a pojede ti to.Ale není to na hry,jen normální použití.Ale měj na paměti ,že jakmile přejdeš na w7,tak není návratu bez velkých problémů,např s ovladači.

shadowhacker*
hodnocení

0x

Já mám na PC Windows 7,1GB Ram + 1.6Ghz CPU ( Odzkoušel jsem to)

a jede to v poho .. I když je doporučené nějak 2GB RAM

naihonn*

Windows 7 byly od začátků mnohem míň náročný než Visty ve svých počátcích, takže se přidávám k tomu, že to je v poho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]