Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vycistit hardisk pred prodejem pc

Od: lada29* odpovědí: 5 změna:

ahoj,mam problem s tim ze prodavam nefunkcni notebook(kupce uz samozrejme mam),ale nechci aby na hardisku zustali veskere me dokumenty,fotografie atd atd,aby se k temto datum nedostal dotycny clovek nebo nekdo jiny.je nejaka moznost jak po vyjmuti hardisku smazat tyto data a neposkozeny hardisk zase vlozit zpet do slotu?diky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zajixxx*
hodnocení

0x

Ano vyjměte disk z NTB, kupte redukci na USB, stáhněte si program který umí bezpečně smazat data..( několikrát přepsat disk atd..)

juldab*
hodnocení

0x

Lépe bez vyndávání nabootujde live distribuci třeba hirers nebo knopix a požijte program k tomu určený. Osobně si myslím že stačí novej mbr lowlevel format novy rozdělění partitions . Pak naistaluj novej system. Jedná se o to jak tam máš tajný dta komu to prodáváš.Popř vytvoř trucrypt soubor a von ho bude stejně muset smazat. Když zatrukryptuješ celej disk dostatečně dlouhým heslem tak mu dokonce vše předvedeš a von bude muset udělat novou instalaci protože to heslo mu neřekneš.

lada29*
hodnocení

tak z tohodle jsem nepochopil ani slovo :) jsem vicemene pocitacovy laik,ale stejne by to asi neslo protoze pocitac nejde zapnout,proste je mrtvej,jediny co funguje vetrak chlazeni,takze asi jedina moznost dostat disk ven a pak ty data nejak smazat

des*

No tak to strč do compu funkčního né?

juldab*

ted jsem si přečet je ne nefunkční takže v jiným compu třeba jako externí disk

doplněno 21.04.11 01:39:

a jak můžeš vědět že je disk funční. Jinak v akždým slkušným bazaru cca za 100-200 kč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]