Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpadky internetu

Od: ovilas odpovědí: 8 změna:

Dobrý den! Už rok se trápím s mým internetem, ale až teprve teď mi došly nervy. Když hraju online hry, volám přes skype, apod., náhle mi po nějakém čase přestane fungovat internet (jak při připojení kabelem tak i přes wifi) a než se znovu rozběhne, uplyne tak 10 min, někdy až 2 hodiny. Pokaždé si musím dojít internet restartovat, aby znovu šel. Moc těmto věcem nerozumím, proto se předem omlouvám, jestli něco pojmenuju špatně. Máme router Zyxel Prestige 600 series, k tomu máme připojenou wifi. Připojen jsem pokaždé jinak, ale internet vypadává jak přes wifi tak i přes kabel. Vůbec si s tím nevím rady a rád bych to vyřešil.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pak může být chyba v tom ADSL modemu. Na zkoušku vypůjčit jiný a otestovat.

ovilas
hodnocení

A nemohlo by s tím souviset třeba přetížení? Že ho nadprůměrně využívám...

Zařízení zvládne připojit několik desítek PC, takže tím jením ho určitě nepřetížíš. A nadměrně ho využívat? To snad ani nejde :)

ovilas
hodnocení

Tak jo, díky :) Že je chyba v tom modemu, to už jsem trochu tušil, ale napřed jsem se chtěl ujistit, že neni například v nastavení.

Zyxely jsou dobré, nevim přesně typ, protože 600 je celá serie, ale doma mam tuším 660 a ten se mi restartoval po pár týdnech, ale je pravda, že to bylo v době kdy jsem tahal hodně vecí po síti a to nerozdýchal (chápejte jako celé disky mezi někola pc :) ).

Tím neříkám, že je to i tento případ, může to být hw problém, ale opravdu na to některé routery stavěné nejsou, nicméně muj případ byl extrém. Taky bych koukl po nové firmwaru, třeba se to zlepší a nebo to udělat blbovzdorně- adsl router dát jako bridge a používat ho jen jako modem pro jiný router :)

ovilas
hodnocení

Tím firmware myslíš něco jako nainstalovat novej software nebo tak něco? :) Omlouvám se, ale tomuhle odvětví opravdu moc nerozumim. Jinak ještě dodám, že sám od sebe mi internet moc nepadá, ale zato pokaždé, když mám např. spuštěnou onlinu hru a k tomu volám přes skype. Přitom mi internet furt běží při hraní skvěle (žádné lagy, velká rychlost), jen po nějakém čase prostě přestane jít... Co je zajímavé, tak že když jsem připojenej přes wifi a internet přestane jít, nejde i ostatním, co jsou přes wifi připojení, ale zato našemu pracovnímu počítači, co je připojenej přes kabel, běží furt. Ale zase když pracuju na počítači, co je připojenej přes kabel,a internet spadne, už nejde vůbec nikomu, ani přes wifi, ani přes kabel. Myslim si, že skype a k tomu online hra by tak náročný bejt neměly, ne? :)

Firmware, to je stručně řečeno software v tom wifi routeru. Doufám, že to instaloval někdo kdo alespoň vypnul druhou wifi síť atd ;) Tím se mu odlehčí

Nastavení se dá resetovat do základního nastavení, ale pak by měla proběhnou konfigurace. Pokud to nezvládneš, tak se do resetu nepouštěj. Jestliže do konfigurace nebylo od zprovoznění zařízení zasahováno, mělo by fungovat stále stejně, tedy bez nynějších chyb.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]